VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 19 of 19
Thread
  1. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    I demux the Atmos track from 4K UHD Titanic 1997 and I want to remux to my existing Titanic 3D iso , I can successfully put the track on Disc 1 , but for disc 2 how can I cut the 3hours long .ac3 to specific time for Disc 2 ? I tried to use the split and cut function on tsMuxer , but when I put the already cut track to it , when I test it the track is like super super fast forward and unable to use , any help ? Thx ����
    Last edited by tangcoma; 15th Dec 2023 at 05:30.
    Quote Quote  
  2. Member Ennio's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Netherlands
    Search Comp PM
    First, have you tried latest nightly build of tsMuxer?

    Maybe mkvmerge does a better job splitting Atmos. You can try with MKVToolNix GUI.
    Quote Quote  
  3. You can try clever FFmpeg-GUI.
    Load your movie WITH the atmos track, click main, click cut, waint until indexing has finished, set your cut time, click check times and finally click cut.
    The cut is done at the nearest keyframe, so it's not frame accurate.

    Image
    [Attachment 75538 - Click to enlarge]


    Click source file, then drag and drop the new cutted piece, click main. click extract streams, select the atmos track on the left and click extract.

    Image
    [Attachment 75539 - Click to enlarge]



    Tested here successfully with an atmos track movie.
    Quote Quote  
  4. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by Ennio View Post
    First, have you tried latest nightly build of tsMuxer?

    Maybe mkvmerge does a better job splitting Atmos. You can try with MKVToolNix GUI.
    Yes , I use the latest nightly build but Mac version , I donít know why my extracted track is 16 Hours 59 mins long , but it should be 3 hours 14 mins Max 😵*💫
    Image Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	IMG_3883.jpeg
Views:	6
Size:	771.3 KB
ID:	75540  

    Quote Quote  
  5. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    You can try clever FFmpeg-GUI.
    Load your movie WITH the atmos track, click main, click cut, waint until indexing has finished, set your cut time, click check times and finally click cut.
    The cut is done at the nearest keyframe, so it's not frame accurate.

    Image
    [Attachment 75538 - Click to enlarge]


    Click source file, then drag and drop the new cutted piece, click main. click extract streams, select the atmos track on the left and click extract.

    Image
    [Attachment 75539 - Click to enlarge]



    Tested here successfully with an atmos track movie.
    Can I just drop the m2ts stream from the 4K UHD to it directly ? Thx 🙏🏼
    Quote Quote  
  6. Yes

    A moment, you're on a mac?
    clever FFmpeg GUI works on Windows only, sorry.
    Quote Quote  
  7. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    Yes

    A moment, you're on a mac?
    clever FFmpeg GUI works on Windows only, sorry.
    Yes , I am on Mac , but I can switch to Windows if Mac canít do this task , any suggestions ? Thx 🙏🏼
    Quote Quote  
  8. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    You can try clever FFmpeg-GUI.
    Load your movie WITH the atmos track, click main, click cut, waint until indexing has finished, set your cut time, click check times and finally click cut.
    The cut is done at the nearest keyframe, so it's not frame accurate.

    Image
    [Attachment 75538 - Click to enlarge]


    Click source file, then drag and drop the new cutted piece, click main. click extract streams, select the atmos track on the left and click extract.

    Image
    [Attachment 75539 - Click to enlarge]



    Tested here successfully with an atmos track movie.
    I tried your method, but when I choose ďCutĒ , itís show error like that ! Any help ? Thx 🙏🏼
    Image Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	IMG_3885.jpeg
Views:	19
Size:	1.25 MB
ID:	75541  

    Quote Quote  
  9. Download the last beta (3.1.9.03).
    Quote Quote  
  10. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    Download the last beta (3.1.9.03).
    Thx a lot , I made it work🙏🏼🙇🏻*♂️
    Quote Quote  
  11. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    Download the last beta (3.1.9.03).
    Oh , I have extracted the Atmos track , but it is 5 seconds less than normal , so it is in sync at the beginning but out of sync at the end , what is wrong am I doing ? So frustrating😵*💫 Pls help🙏🏼🙇🏻*♂️
    Quote Quote  
  12. So remux first your m2ts.
    drag & drop it, click main, click multiplex, check if all streams are checked on the left, set mkv as container and click multiplex.
    Control if the mkv is in synch at beginning, mid, end.
    If so, repeat the cut with the new mkv.
    Quote Quote  
  13. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    So remux first your m2ts.
    drag & drop it, click main, click multiplex, check if all streams are checked on the left, set mkv as container and click multiplex.
    Control if the mkv is in synch at beginning, mid, end.
    If so, repeat the cut with the new mkv.
    What is this Multiplex exactly do ? And when I extract stream , it ask me if I want sth as Container or raw stream , which one should I choose ? Thx ����
    Quote Quote  
  14. Multiplexing is the combination of all streams in a container (mp4, mov, mkv, ts, m2ts...).
    The question is related to the videostream only, not to the audiostreams.
    Select the container as answer.
    Quote Quote  
  15. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Image
    [Attachment 75542 - Click to enlarge]
    Originally Posted by tangcoma View Post
    Originally Posted by ProWo View Post
    Download the last beta (3.1.9.03).
    Oh , I have extracted the Atmos track , but it is 5 seconds less than normal , so it is in sync at the beginning but out of sync at the end , what is wrong am I doing ? So frustrating��*�� Pls help��������*♂️
    Thx , when I use tsMuxeR to remux the extracted Atmos , it show this kind of error , I think this is why the Atmos track is out of sync when I remux it , but I have seen the cutted mkv video, and it is sync in that video ! So what am I doing it wrong ? Thx ����
    Quote Quote  
  16. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    Then remux with clever Ffmpeg-GUI instead of tsmuxer.
    It is support 3D iso ? I need an iso file to see 3D on my Blu Ray player , Thx
    Quote Quote  
  17. Clever Ffmpeg-GUI can mux to m2ts.
    That's all. The rest must be done by other ways.
    Quote Quote  
  18. Member tangcoma's Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    Hong Kong
    Search PM
    Originally Posted by ProWo View Post
    Clever Ffmpeg-GUI can mux to m2ts.
    That's all. The rest must be done by other ways.
    Alright , thx for help 🙏🏼
    Quote Quote  



Similar Threads

Visit our sponsor! Try DVDFab and backup Blu-rays!