VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 2
1 2 LastLast
Results 1 to 30 of 36
Thread
  1. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    I just started using DVD Styler and my first project didn't work and I was hoping to get some much needed assistance since I want to burn a bunch of DVDs in the near future I hope someone can help me solve this problem even though it seems very common in this forum.

    DVDStyler v3.2 beta 5
    Windows 10 (build 18362), 64-bit edition
    FFmpeg: libavformat 58.20.100, libavcodec 58.35.100, libavutil 56.22.100
    Prepare
    Cleaning temporary directory
    Search for transcoded files in cache
    ================================================== ============================
    | Input size | Output duration | Bitrate | Estimated output size
    VMGM menu 1 | | | 8.0 Mb/s | 0.1 MB
    VMGM menu 2 | | -31:-23 sec | 8.0 Mb/s | 0.1 MB
    VMGM menu 3 | | | 8.0 Mb/s | 0.1 MB
    Title 1
    mkv | 41.7 MB | 20:47.920 sec | 5.6 Mb/s | 886.6 MB
    Title 2
    mkv | 39.0 MB | 20:58.680 sec | 5.6 Mb/s | 894.2 MB
    Title 3
    mkv | 45.5 MB | 21:07.122 sec | 5.6 Mb/s | 900.2 MB
    Title 4
    mkv | 44.6 MB | 21:07.121 sec | 5.6 Mb/s | 900.2 MB
    Title 5
    mkv | 48.5 MB | 21:07.291 sec | 5.6 Mb/s | 900.3 MB
    Total | | -31:-23 sec | | 4481.9 MB
    ================================================== ===========================
    Generating menu 1 of 3
    Create menu MPEG
    Frame count of menu: 15
    Multiplexing subpictures into mpeg
    Menu has 1 group(s) of changeable colours.
    Executing command: spumux -P -s 0 "C:\tmp\dvd-tmp\menu0-0.mpg_spumux.xml"
    DVDAuthor:pumux, version 0.7.2.
    Build options: gnugetopt iconv freetype fribidi fontconfig
    Send bug reports to dvdauthor-users@lists.sourceforge.net
    INFO: no default video format, must explicitly specify NTSC or PAL
    INFO: PNG had 1 colors
    INFO: PNG had 4 colors
    INFO: PNG had 4 colors
    INFO: Pickbuttongroups, success with 1 groups, useimg=1
    INFO: 0 bytes of data written
    INFO: 14336 bytes of data written
    INFO: 28672 bytes of data written
    INFO: 43008 bytes of data written
    INFO: 57344 bytes of data written
    INFO: Found EOF in .sub file.
    INFO: Max_sub_size=128
    INFO: 1 subtitles added, 0 subtitles skipped, stream: 32, offset: 0.53
    Menu has 1 group(s) of changeable colours.
    Executing command: spumux -P -s 1 "C:\tmp\dvd-tmp\menu0-0.mpg_spumux.xml"
    DVDAuthor:pumux, version 0.7.2.
    Build options: gnugetopt iconv freetype fribidi fontconfig
    Send bug reports to dvdauthor-users@lists.sourceforge.net
    INFO: no default video format, must explicitly specify NTSC or PAL
    INFO: PNG had 1 colors
    INFO: PNG had 4 colors
    INFO: PNG had 4 colors
    INFO: Pickbuttongroups, success with 1 groups, useimg=1
    INFO: 0 bytes of data written
    INFO: 16384 bytes of data written
    INFO: 30720 bytes of data written
    INFO: 45056 bytes of data written
    INFO: 59392 bytes of data written
    INFO: Found EOF in .sub file.
    INFO: Max_sub_size=104
    INFO: 73728 bytes of data written
    INFO: found existing substream ID 0x20 (DVD-Video 0)
    INFO: 1 subtitles added, 0 subtitles skipped, stream: 33, offset: 0.53
    Generating menu 2 of 3
    Create menu MPEG
    Video duration: 129472000.000000 sec
    **C:\tmp\dvd-tmp\menu0-1.mpg_bg.m2v: Invalid data found when processing input
    **

    I know the last directory part is wrong but I had it in another area and it didn't work either.

    I put this same question in the DVD Styler Forum and I'm awaiting an answer.
    Quote Quote  
  2. Did you correct this filename: menu0-1.mpg_bg.m2v?
    Extraordinary claims require extraordinary evidence -Carl Sagan
    Quote Quote  
  3. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Just my 2 cents.

    Unless you know the program, do NOT use BETAs. Stick to final versions. I have not gone beyond 3.1


    Also I noted another potential issue from the report inasmuch that there was no specific default video format. Now in my version, as soon as I invoke it I get a screen asking me to confirm whether I want a PAL dvd or a NTSC dvd. If you do not get such a screen, any active encoding could fail regardless. 3 menus ? I guess some of these are dummy with only the second being active and can not continue for this reason.


    Many programs use temp dirs. Do not mess with this. Your final output ends in the dir you choose.
    Quote Quote  
  4. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    I assumed i was using the final version and i thought i only had 2 menus? (DB Reply)


    Also do i need to change the file name of the menu i didn't realize that was part of the problem but I'm not familiar with the program so I'm not surprised. (Treetops reply)
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by TheCurious? View Post
    I assumed i was using the final version and i thought i only had 2 menus? (DB Reply)


    Also do i need to change the file name of the menu i didn't realize that was part of the problem but I'm not familiar with the program so I'm not surprised. (Treetops reply)
    Are you using the auto-generated menu's or some motion menu that you created?

    The latest beta creates incredibly poor video, you can see here some artifacts burned into the video
    in a scene with motion. The source is 1920x804 progressive video @ 23.976 fps.

    See the second image, this is how it should look with two different moments in time seen in the right pane (created in AVStoDVD)

    I must admit, I'm new to DVDStyler - is there something that you have to set in the project when the source is 23.976 fps
    and should be telecined with 3:2 pulldown?
    Image Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poor1.jpg
Views:	19
Size:	163.3 KB
ID:	75348  

    Click image for larger version

Name:	good1.jpg
Views:	17
Size:	180.3 KB
ID:	75349  

    Quote Quote  
  6. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    Originally Posted by TheCurious? View Post
    I assumed i was using the final version and i thought i only had 2 menus? (DB Reply)


    Also do i need to change the file name of the menu i didn't realize that was part of the problem but I'm not familiar with the program so I'm not surprised. (Treetops reply)
    Are you using the auto-generated menu's or some motion menu that you created?

    The latest beta creates incredibly poor video, you can see here some artifacts burned into the video
    in a scene with motion. The source is 1920x804 progressive video @ 23.976 fps.

    See the second image, this is how it should look with two different moments in time seen in the right pane (created in AVStoDVD)

    I must admit, I'm new to DVDStyler - is there something that you have to set in the project when the source is 23.976 fps
    and should be telecined with 3:2 pulldown?
    I'm not using a moving menu it's just a image with no motion, at least I think so and for some reason the files I saved in the directory are there but it won't play in VLC an error message shows up the input can't be opened.

    I'm not sure what to do next

    1000 Ways to Die Disc 1.zip

    i included a zip file of the project whether or not it will open is remained to be seen
    Quote Quote  
  7. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    I do not see anything basically wrong with the project. But to test it one would require at least one of the source .mkv files

    Can you do a screen-capture of the video_ts directory the files have been written to plus a mediainfo text mode report of one of the larger vobs
    Quote Quote  
  8. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Your menu references "C:\Users\Colton\Downloads\Background.jpg" and "C:\Users\Colton\Downloads\LOGO.jpg".
    Have you tried creating the dvd with one of their standard templates?
    Quote Quote  
  9. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    Your menu references "C:\Users\Colton\Downloads\Background.jpg" and "C:\Users\Colton\Downloads\LOGO.jpg".
    Have you tried creating the dvd with one of their standard templates?
    I have not tried that i just assumed it works with custom images?
    Quote Quote  
  10. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    I do not see anything basically wrong with the project. But to test it one would require at least one of the source .mkv files

    Can you do a screen-capture of the video_ts directory the files have been written to plus a mediainfo text mode report of one of the larger vobs
    I understand the 1st part of what you said but not the 2nd how would i do that?
    Quote Quote  
  11. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    I do not see anything basically wrong with the project. But to test it one would require at least one of the source .mkv files

    Can you do a screen-capture of the video_ts directory the files have been written to plus a mediainfo text mode report of one of the larger vobs
    I'm sending you one of the episodes i included in my chapters section.

    1000 Ways to Die - S01E01 - Unforced Errors (360p) -Webrip-.mkv
    Quote Quote  
  12. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by TheCurious? View Post
    Originally Posted by davexnet View Post
    Your menu references "C:\Users\Colton\Downloads\Background.jpg" and "C:\Users\Colton\Downloads\LOGO.jpg".
    Have you tried creating the dvd with one of their standard templates?
    I have not tried that i just assumed it works with custom images?
    Yes. Of course. I tested the program with 3 source videos and 3 custom
    Images for the menu thumbnails. Worked fine. The last section of your log
    shows there was something about the menu causing an issue
    Quote Quote  
  13. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    Originally Posted by TheCurious? View Post
    Originally Posted by davexnet View Post
    Your menu references "C:\Users\Colton\Downloads\Background.jpg" and "C:\Users\Colton\Downloads\LOGO.jpg".
    Have you tried creating the dvd with one of their standard templates?
    I have not tried that i just assumed it works with custom images?
    Yes. Of course. I tested the program with 3 source videos and 3 custom
    Images for the menu thumbnails. Worked fine. The last section of your log
    shows there was something about the menu causing an issue
    I wonder what could it be ? I'm not exactly sure what i did that caused it i didn't make anything that difficult
    Quote Quote  
  14. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    As was mentioned by DB83 above, uninstall the beta and install version 3.21
    from the software section here
    Quote Quote  
  15. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    As was mentioned by DB83 above, uninstall the beta and install version 3.21
    from the software section here
    I downloaded the latest version so I'm not sure what happened?
    Quote Quote  
  16. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Well if you installed the 'latest' version direct from a download on this site then it is clearly marked 'BETA'. They do this to ensure that any updates are fully tested. And even your log showed it as BETA. I can not speak of downloads from other sources.

    The purpose of the directory and the report is to attempt to establish if indeed the encode went correctly. Mediainfo is installed via the link given. Once installed, right-click on the vob from the directory and select mediainfo from the list. From the view menu select text and copy/paste that here.


    I will run your project later with the sample mkv and report back.
    Quote Quote  
  17. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Ok. My own 'work' took a lot shorter than I anticipated so I have now run your project with my ALPHA version.

    It crashed !!!!! So the issue does not appear to be the version - in this case.


    So I decided to start again from scratch but using your mkv. Now when you start a new project you have two template options at the top of the screen - Title Selection and Chapter Selection (and I do recall you mentioning 'chapters'). I chose 'Title Selection' and the new project encoded without issue.


    And, as I previously mentioned, your project was trying to encode a third menu which I now assume was for chapters but as far as I can see you only have titles and that does appear to be the issue here.


    Try the whole project again from scratch with Title Selection - the menus appear quite similar. I do not think that custom images are contributing to the issue but I would still use an ALPHA program than a BETA.
    Quote Quote  
  18. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    DB83 - What Alpha version are you referring to? Alpha usually means an early test version.
    Perhaps for such a simple project A2D would be better.
    Quote Quote  
  19. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Maybe a bad choice of words.

    What I meant was a non-beta/final version
    Quote Quote  
  20. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    DB83 - What Alpha version are you referring to? Alpha usually means an early test version.
    Perhaps for such a simple project A2D would be better.
    Would that be better?
    Quote Quote  
  21. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    Ok. My own 'work' took a lot shorter than I anticipated so I have now run your project with my ALPHA version.

    It crashed !!!!! So the issue does not appear to be the version - in this case.


    So I decided to start again from scratch but using your mkv. Now when you start a new project you have two template options at the top of the screen - Title Selection and Chapter Selection (and I do recall you mentioning 'chapters'). I chose 'Title Selection' and the new project encoded without issue.


    And, as I previously mentioned, your project was trying to encode a third menu which I now assume was for chapters but as far as I can see you only have titles and that does appear to be the issue here.


    Try the whole project again from scratch with Title Selection - the menus appear quite similar. I do not think that custom images are contributing to the issue but I would still use an ALPHA program than a BETA.
    Should i delete my project and the application and reinstall it from another link and try again?
    Quote Quote  
  22. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    Ok. My own 'work' took a lot shorter than I anticipated so I have now run your project with my ALPHA version.

    It crashed !!!!! So the issue does not appear to be the version - in this case.


    So I decided to start again from scratch but using your mkv. Now when you start a new project you have two template options at the top of the screen - Title Selection and Chapter Selection (and I do recall you mentioning 'chapters'). I chose 'Title Selection' and the new project encoded without issue.


    And, as I previously mentioned, your project was trying to encode a third menu which I now assume was for chapters but as far as I can see you only have titles and that does appear to be the issue here.


    Try the whole project again from scratch with Title Selection - the menus appear quite similar. I do not think that custom images are contributing to the issue but I would still use an ALPHA program than a BETA.
    which one would that be?
    Quote Quote  
  23. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    You can download the latest 'final' verson direct from this page

    https://sourceforge.net/projects/dvdstyler/files/dvdstyler/3.2.1/


    or direct from this site's software page


    https://www.videohelp.com/software/DVDStyler


    and I would concur that A2D or AVStoDVD (to give it it's full title) is a much simpler program to get on with.
    Quote Quote  
  24. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    You can download the latest 'final' verson direct from this page

    https://sourceforge.net/projects/dvdstyler/files/dvdstyler/3.2.1/


    or direct from this site's software page


    https://www.videohelp.com/software/DVDStyler


    and I would concur that A2D or AVStoDVD (to give it it's full title) is a much simpler program to get on with.

    I'll try and reinstall DVD Styler with the link you sent and just start from scratch
    Last edited by TheCurious?; 9th Dec 2023 at 18:18.
    Quote Quote  
  25. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    You can download the latest 'final' verson direct from this page

    https://sourceforge.net/projects/dvdstyler/files/dvdstyler/3.2.1/


    or direct from this site's software page


    https://www.videohelp.com/software/DVDStyler


    and I would concur that A2D or AVStoDVD (to give it it's full title) is a much simpler program to get on with.
    What do you think the problem could be?
    Quote Quote  
  26. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    How does anybody know? You haven't given enough (any) details about your
    workflow within the program.
    It's not clear whether you experienced a bug in
    the program or it's a problem with one or more of your assets.
    If you want further assistance provide the steps you went to, in detail, in building
    your project
    Quote Quote  
  27. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    How does anybody know? You haven't given enough (any) details about your
    workflow within the program.
    It's not clear whether you experienced a bug in
    the program or it's a problem with one or more of your assets.
    If you want further assistance provide the steps you went to, in detail, in building
    your project
    I loaded in DVD Styler added my videos then changed the background for both the main menu and chapter selection screen, edited the chapters section by changing some of the borders and changed the colors of the main menu and chapter selection buttons along with the placement.

    I added in some music for the main menu and I didn't realize at the time that it had 3 menus loaded due to me wanting 5 episodes on one screen I assume it made another chapters page for the additional episode and without me noticing I attempted to burn it then I ran into the error message

    **C:\tmp\dvd-tmp\menu0-1.mpg_bg.m2v: Invalid data found when processing input
    **

    Of course on my 1st burn attempt the directory was different, I tried 2 more times by removing the 3rd menu and changing the directory still no luck
    and moments ago i tried to load in the videos on DVD Flick but the videos wouldn't load into the program.

    I know they load into DVD Styler I'm just not sure why it won't burn them onto a disc
    Quote Quote  
  28. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Did you choose a template and then modify it or did you start with a blank background?
    If so, which template did you use?

    DVD Flick sometimes puts out a message "no usable video track". Unfortunately, the original support forum has long been deleted,
    all the information regarding this error is no longer to be found. Articles on the internet talk about converting the source clips
    to something else to make them DVD Flick-friendly. For example
    https://forum.videohelp.com/threads/407816-DVD-Flick-No-usable-video-track-problem-fou...ith-resolution
    Even still, I don't think DVD Flick offers the capability of a more elaborate menu as DVDStyler does.

    DVD Styler is talked about so rarely in this forum, I'm not sure if anybody here knows it that well.
    (But I could be wrong on that)
    Quote Quote  
  29. The Curious? TheCurious?'s Avatar
    Join Date
    Dec 2023
    Location
    United States - Texas
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    Did you choose a template and then modify it or did you start with a blank background?
    If so, which template did you use?

    DVD Flick sometimes puts out a message "no usable video track". Unfortunately, the original support forum has long been deleted,
    all the information regarding this error is no longer to be found. Articles on the internet talk about converting the source clips
    to something else to make them DVD Flick-friendly. For example
    https://forum.videohelp.com/threads/407816-DVD-Flick-No-usable-video-track-problem-fou...ith-resolution
    Even still, I don't think DVD Flick offers the capability of a more elaborate menu as DVDStyler does.

    DVD Styler is talked about so rarely in this forum, I'm not sure if anybody here knows it that well.
    (But I could be wrong on that)
    I chose the yellow sun template whatever it's called I'm not sure exactly but i modified it.

    Although now i downloaded the latest version of DVD Styler and I'm going to try and burn a show just using a template without modifying it and I'll reply back later today I'll try and just make a preview and not burn it yet to see if the problem resolves itself.
    Quote Quote  
  30. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by TheCurious? View Post
    Originally Posted by davexnet View Post
    Did you choose a template and then modify it or did you start with a blank background?
    If so, which template did you use?

    DVD Flick sometimes puts out a message "no usable video track". Unfortunately, the original support forum has long been deleted,
    all the information regarding this error is no longer to be found. Articles on the internet talk about converting the source clips
    to something else to make them DVD Flick-friendly. For example
    https://forum.videohelp.com/threads/407816-DVD-Flick-No-usable-video-track-problem-fou...ith-resolution
    Even still, I don't think DVD Flick offers the capability of a more elaborate menu as DVDStyler does.

    DVD Styler is talked about so rarely in this forum, I'm not sure if anybody here knows it that well.
    (But I could be wrong on that)
    I chose the yellow sun template whatever it's called I'm not sure exactly but i modified it.

    Although now i downloaded the latest version of DVD Styler and I'm going to try and burn a show just using a template without modifying it and I'll reply back later today I'll try and just make a preview and not burn it yet to see if the problem resolves itself.
    Yes just create the video_ts folder on your HDD (if you get that far), no need to waste a blank disk.
    Quote Quote  



Similar Threads

Visit our sponsor! Try DVDFab and backup Blu-rays!