VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Page 4 of 4
FirstFirst ... 2 3 4
Results 91 to 97 of 97
Thread
  1. Here's what I got:

    Code:
    LWLibavVideoSource("F28 Snip.avi") 
    AssumeTFF()
    QTGMC()
    FlipVertical() # verified this is correct
    SRestore(framerate/3.0) # to 16.667 fps
    
    z_ConvertFormat(pixel_type="RGBPS", colorspace_op="709:709:709:l=>rgb:709:709:f") # RIFE only works with RGB floats
    Rife(gpu_thread=1, model=9, fps_num=25000, fps_den=1000, sc=true, sc_threshold=0.12) # motion interpolate to 25 fps
    z_ConvertFormat(pixel_type="YUV420P8", colorspace_op="rgb:709:709:f=>709:709:709:l") # back to YV12
    
    # a faster (but worse) alternative to RIFE: FrameRateConverter(newnum=25000, newden=1000)
    Interpolation to 50 or 60 fps will give smoother motion. Oh, and those 709s should be 601s but I was too lazy to change them. I didn't look at other issues like spot removal, color correction...
    Image Attached Files
    Quote Quote  
  2. Originally Posted by Alwyn View Post
    Here's the raw capture. The poles!

    Originally Posted by Sharc
    Did you interpolate? (Broken poles, bad artifacts).
    What do you mean, "Interpolate"? I used Jagabo's script (post 58).
    By "interpolation" I mean the insertion of synthesized (by motion interpolation) new frames in between existing frames in order to increase the framerate. This is what FrameRateConverter() does, for example.
    Depending on the scene and "distance" which has to be bridged it can provide very good results, but it may fail badly for other scenes. You find both cases in your clip. Notorious cases are moving objects crossing vertical sructures with panning, like in your case the plane crossing the poles. FrameRateConverter has tuning options which may help to mitigate the problem, or you could try with RIFE as a probably better alternative.

    Other methods to increase the framerate are "frame repetitions", "pulldown" (telecine) or "blending", each with its pros and cons. These methods do not synthesize new frames but "assemble" the new frames from existing frames or fields.

    Added:
    Your .avi capture looks basically ok to me. You get blended fields when the film frame advances during the camera's shutters open time, but the poles are not broken. You could try to optimize the camera's shutter time vs flicker/blends, if you have not already been through this.....

    Added2:
    Attached a 3-3 telecined variant of your capture. It plays at 25fps but does not provide the motion smoothness of interpolation of course. The poles are not broken though. You may want to check how your (bobbing) TV plays it. (Probably same as simply triplicating the 16.6666fps restored progressive frames).
    Image Attached Files
    Last edited by Sharc; 5th Oct 2023 at 13:38.
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    May 2005
    Location
    Australia-PAL Land
    Search Comp PM
    Thanks Sharc. Understood, I've been doing that with Framerateconverter (post 58).

    Jagabo, re the RIFE models, I can't work out how to set them up. The Github Vapoursynth link from the AVISynth RIFE page shows me multiple "folders" for each of the model versions but there's nothing but BIN and PARAM files in there. When I try to copy eg the v4 BIN file to my 64+ plugins folder with RIFE.DLL, Windows won't let me.
    Quote Quote  
  4. In my plugins64+ folder I have RIFE.dll and a folder called models. Inside the models folder are folders for all the different models.

    Image
    [Attachment 74186 - Click to enlarge]


    Each of those has bin and param file(s).
    Last edited by jagabo; 5th Oct 2023 at 11:30.
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    May 2005
    Location
    Australia-PAL Land
    Search Comp PM
    They're the folders I'm trying to find/get but can't. There are no downloadable folders on Github, apart from each individual BIN and PARAM file for each model, which I can't drag and drop into my plugins folder anyway; Windows won't let me, even as an Admin.
    Quote Quote  
  6. Originally Posted by Alwyn View Post
    They're the folders I'm trying to find/get but can't. There are no downloadable folders on Github, apart from each individual BIN and PARAM file for each model, which I can't drag and drop into my plugins folder anyway; Windows won't let me, even as an Admin.

    You can download the whole project and models by left clicking the green code button => download zip. You might have to be signed into github for that option. Download to a non C: drive

    Then use z-zip/winrar some archive extractor on the zip file. Copy/paste the models folder that jagabo mentioned above

    Image
    [Attachment 74207 - Click to enlarge]
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    May 2005
    Location
    Australia-PAL Land
    Search Comp PM
    Thanks PDR! Much appreciated.

    Edit: all downloaded and working well, thanks both.
    Last edited by Alwyn; 5th Oct 2023 at 20:07.
    Quote Quote  



Similar Threads

Visit our sponsor! Try DVDFab and backup Blu-rays!