VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 2
1 2 LastLast
Results 1 to 30 of 38
Thread
  1. Hi
    I have a DVD of tv series, the first few episodes played ok, but when i got to episode 5 it just shows a staic screen, if i try any other episode after 5 it displays the same static image. is this a VOB fault, because the VOB files i copied to my PC all do the same thing. any help would be appreciated, i want to burn another DVD as the original with all menus etc. Thanks
    Quote Quote  
  2. Member hech54's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Yank in Europe
    Search PM
    Not enough information.
    Quote Quote  
  3. I can play any episode on the dvd, up to episode 6, when I try to play any eoiside 6 or above I get the frozen image on the screen.
    On my pc if I try to play any VOB file for episode 6 or above tge same thing happens. But I suspect itís not the VOB files, as the same problem would happen to several. Not sure how to fix it. Thanks
    Quote Quote  
  4. Member Skiller's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Search PM
    Is this a commercial (pressed) DVD, or burned?
    What does the surface of the disc look like in regards to scratches?
    How did you rip the disc to your computer?
    Quote Quote  
  5. If on disc, then the problem is the scratched disc
    Quote Quote  
  6. Originally Posted by Skiller View Post
    Is this a commercial (pressed) DVD, or burned?
    What does the surface of the disc look like in regards to scratches?
    How did you rip the disc to your computer?
    Surface looks good, copied from a commercial dvd, dusks 1&2 play ok and dusk 3 Upto episode 6
    Copied to pc using blind dvd also with file copy
    Hoping thereís a way to repair the files dvd structure
    Quote Quote  
  7. I don't know what software "blind dvd" is.

    First rip the DVD to your PC if you can.
    You may be able to just copy & paste from the DVD.

    DVDShrink can rip an already decrypted DVD.
    Rip full size if your DVD is still DVD9.

    You can analyze with DVDShrink.
    Do this even when DVDShrink tells you its not necessary.
    Then rip to your hard drive with DVDShrink.
    See if the VIDEO_TS folder will play from your media player.
    If it will then burn those files to a DVD disk.

    If not you could try FixVTS.
    Or DVDRebuilder.

    If these don't work I will make a few other suggestions.
    Quote Quote  
  8. It was clone dvd difficult on a phone, already copied dvd to hdd wil try your ideas
    Quote Quote  
  9. Member Skiller's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Search PM
    You can also open the VIDEO_TS folder in PgcEdit and see what errors it reports and let it fix them.
    Quote Quote  
  10. Originally Posted by Skiller View Post
    You can also open the VIDEO_TS folder in PgcEdit and see what errors it reports and let it fix them.
    I have pgcedit, so so many options, donít know where to begin, could you guide me please ?

    Just trying dvd rebuilder, no luck with pgcedit, I ran every thing that said rebuild

    Ran for hours, then came up with an error 😱
    Last edited by Reddwarf4ever; 5th Sep 2022 at 20:29.
    Quote Quote  
  11. Member Skiller's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Search PM
    If PgcEdit doesn't show any error messages on it's own right after you select your VIDEO_TS folder, you may try FixVTS first.
    Quote Quote  
  12. I ran FixVTS, it said it fixed a VOB file, but not sure if itís actually a faulty VOB file as it gets stuck on all after no 5, can try the others anywayÖ..not sure what else to try
    Quote Quote  
  13. Originally Posted by cholla View Post
    I don't know what software "blind dvd" is.

    First rip the DVD to your PC if you can.
    You may be able to just copy & paste from the DVD.

    DVDShrink can rip an already decrypted DVD.
    Rip full size if your DVD is still DVD9.

    You can analyze with DVDShrink.
    Do this even when DVDShrink tells you its not necessary.
    Then rip to your hard drive with DVDShrink.
    See if the VIDEO_TS folder will play from your media player.
    If it will then burn those files to a DVD disk.

    If not you could try FixVTS.
    Or DVDRebuilder.

    If these don't work I will make a few other suggestions.
    Dvd rebuilder ran for hours that gave an error message, FixFTS ran through VOB file no5, can run through the others but think itís something else as all bobs stick at exactly the same place, think itís a common video to all episodesÖ..any more ideas please
    Quote Quote  
  14. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Sounds like something went wrong when the original (commercial) disk was copied to the HDD.

    Get the original disk and try again from there. Test it thoroughly before burning a disk from it.

    For a troubleshooting step, open the disk in Windows Explorer, click on video_ts in the left pane
    set the right pane to details view, take screen shot and post it here
    Last edited by davexnet; 5th Sep 2022 at 20:47.
    Quote Quote  
  15. Ok will try with the original dvd, will post screenshot tomorrow thanks
    Quote Quote  
  16. Will send the screenshot today, but dvd shrink trotted an error
    Quote Quote  
  17. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by Reddwarf4ever View Post
    What is this supposed to be? Is it the commercial disk ripped, protections removed, copied to the hard drive?
    Quote Quote  
  18. Yes basically.
    Quote Quote  
  19. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    Does the original disc play ok?
    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  
  20. I donít now have the original disk, thatís why I really need to fix this one. Hopefully itís possible.

    As itís dual layer. Wonder if I can use clone dvd to reduce it to a dvd5 then it will have to re encode it, just a thought.
    Quote Quote  
  21. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    Best thing to do is buy the disc you need,I doubt you can fix the error due to lack of data on the disc.
    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  
  22. Wish I could, but itís no longer available, I might manage Region 1 but then would have to copy it.

    What do you mean not enough data ? Is that why it only played up to a certain episode ?
    Quote Quote  
  23. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    Means that there's no dvd data that got recorded and just bad or no data,it's like opening a text file and deleting all the words and then saving it.
    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  
  24. Well I MagSafe to play half of the episodes, but then any eoiside after that gets stuck with a frozen image, same on all. Only available from Germany and Denmark, menus are foreign, so will just wait and see if Disney release it again, itís the Jim Henderson dinosaurs, uk release was on 4 dual layer dvds

    Thanks for your help
    Quote Quote  
  25. IsoPuzzle might rip this DVD.
    It is supposed to rip everything on a DVD but the copy protections.
    It has to be done with a decrypter enabled like AnyDVD .
    All you need is AnyDVD on.
    IIf your DVD is not encrypted you won't need a decrypter.
    IsoPuzzle can take a very long time to complete.
    It may never complete.
    It's good point is it can be used on several optical drives & even different computers to rip a DVD.
    It will usually have some artifacts because it will rip the "damaged data" also.

    For myself once it completes I usually can mount the .iso in a virtual drive.
    Sometimes it won't mount.
    Then you can try playing the .iso with VLC or burning it with ImgBurn.
    With a damaged DVD you never know.
    I believe IsoPuzzle is your last shot.
    Last edited by cholla; 10th Sep 2022 at 02:31.
    Quote Quote  
  26. If the data is missing I wonít be able to repair it, thank you
    Quote Quote  
  27. Originally Posted by Reddwarf4ever View Post
    If the data is missing I wonít be able to repair it, thank you
    That is correct.
    However the image you posted shows VTS_01_6.VOB 1,048,404 KB which is standard.
    I checked a .DVD vob on my HDD it was 1,048,574 KB but close to the same size.
    The differences are probably ripper settings.

    This is my suggestion for trying to fix the one .vob.
    Copy it to a work folder
    Keep a copy of the original separate:that way you can go back if you need to.
    Then use ffmpeg on the VTS_01_6.VOB.

    Use a code like this:
    Matched to your computer locations.
    Code:
    ffmpeg -i C:\Users\User\Desktop\TEMP\VTS_06_1.VOB -c:v mpeg2video -qscale:v 2 -c:a ac3 -b:a 448k -ac 6 -c:s copy C:\Users\User\Desktop\TEMP\VTS_06_1_2.VOB
    Or like this but matching your .vob as MediInfo reports.
    EXAMPLE:
    Code:
    ffmpeg -i C:\Users\User\Desktop\TEMP\VTS_06_1.VOB -c:v mpeg2video -r 24000/1001 -b:v 4479k -maxrate 9800k -minrate 4000k -bufsize 2000k -c:a ac3 -b:a 448k -ac 6 -c:s copy C:\Users\User\Desktop\TEMP\VTS_06_1_2.VOB
    Then try playing VTS_06_1.VOB by itself.
    If it plays paste it back into the DVD Folder to replace the corrupted .vob.

    This is my last fix. I'm out of ideas.
    If this doesn't work someone else will have to come up with a solution.
    Quote Quote  
  28. Wow thanks so much, itís not just one VOB, if I play any VOB 5 onwards it shows the same static image, thatís why I thought it was whatever manages playback ( I know nothing about dvd structure or how it works) but not actually the VOBs. VOB 5 plays up to the part where the other later VIBs 6 etc, stick.
    I can still try, but it seems to be something different that I donít understand
    Thanks
    Quote Quote  
  29. Let me backtrack a bit.
    Have you tried playng just a single .vob like VTS_06_1.VOB by itself in VLC ?
    Quote Quote  



Similar Threads

Visit our sponsor! Try DVDFab and backup Blu-rays!