VideoHelp Forum

Try DVDFab and copy Ultra HD Blu-rays and DVDs! Or rip iTunes movies and music! Download free trial !
+ Reply to Thread
Page 3 of 4
FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 61 to 90 of 100
Thread
  1. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by CrazyCanuck View Post
    Thanks for the trip down memory lane, haven't had to hack a Liteon/ILO unit since 2009! Enjoy your newly improved 5045!
    You're welcome. I'm so glad I met you in here.

    Oh and the word you have been waiting to hear (or read) is...

    EUREKA!

    The hack worked beautifully. I have just completed the 3 hour recording without any interruptions like before.

    I also presume as it is now set to Region FREE if I was given a DVD from another region it might play that as well. Very unlikely because they aren't available in the UK, or if they are no one would want them.

    Anyway. I'm delighted with the hack and it means I can keep this machine rather than throw it out.

    Thanks again

    Dave
    Quote Quote  
  2. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    ^^ Glad to read that you now have a machine working as you want it.


    Well people in the UK do buy Region1 dvds. On my infrequent visits to London I would always visit a store in IIRC St. Martin's Lane that actually specialised in selling these. Plus other rare material from Europe. Sadly it closed down appr. 3 years ago but there is a mail-order outlet not connected to this store that still sells Region1's
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    ^^ Glad to read that you now have a machine working as you want it.
    Yes it's great. I now have an MP4 file of that video. It was important because it was filmed on a camcorder in 1988-1992 of kids birthday parties. Those children now have children of their own...

    Originally Posted by DB83 View Post
    Well people in the UK do buy Region1 dvds. On my infrequent visits to London I would always visit a store in IIRC St. Martin's Lane that actually specialised in selling these. Plus other rare material from Europe. Sadly it closed down appr. 3 years ago but there is a mail-order outlet not connected to this store that still sells Region1's
    I wasn't that worried about playing DVDs from other regions, but that is an unexpected bonus.

    Just to test that out I found a region 1 DVD of the movie "Lincoln" on eBay for 1.75 including postage. He must be pleased to sell it because the postage cost is more than half that!
    Quote Quote  
  4. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    ^^ Well that is a small price to pay to test the capabilities of the hack.


    Why sold so cheaply ? Two thoughts come to mind.


    1. Low perceived UK demand translates to get what you reasonably can from the sale.


    2. Buyer did not appreciate the simple fact that a Region1 disk will not play on a Region2 machine. Go back to thought 1.


    I play my all my dvds (and BD's for that matter) on the PC with software to defeat Region Codes etc. I only have Region2 dvd playback from standalone units and would infact shy from even attempting what you did given that reading many a post a hack often leads to a dead machine simply since a hack is done on a machine that has a different firmware to one that the advertised hack has previously worked. Were you lucky ? Maybe. But you had the added advantage of people active here who had the previous experience in this particular unit.
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    ^^ Well that is a small price to pay to test the capabilities of the hack.


    Why sold so cheaply ? Two thoughts come to mind.


    1. Low perceived UK demand translates to get what you reasonably can from the sale.


    2. Buyer did not appreciate the simple fact that a Region1 disk will not play on a Region2 machine. Go back to thought 1.


    I play my all my dvds (and BD's for that matter) on the PC with software to defeat Region Codes etc. I only have Region2 dvd playback from standalone units and would infact shy from even attempting what you did given that reading many a post a hack often leads to a dead machine simply since a hack is done on a machine that has a different firmware to one that the advertised hack has previously worked. Were you lucky ? Maybe. But you had the added advantage of people active here who had the previous experience in this particular unit.
    You made some very good points and perhaps I now have an opportunity to buy some very cheap DVDs that no one else wants.

    On your other point, I fully appreciated and accepted the risk that the hack might not work and I was willing to try it. After all, it's a machine that is 15 years old and had served me well over the years, so had it not gone so smoothly it wouldn't have disappointed me. Having said that, the success is due to our friend CrazyCanuck.

    Quote Quote  
  6. DB83, don't forget the increased use of blurays over DVDs these days. Then there's the lower resolution of video on region 1 discs compared with region 2 ones. And, IIRC, there were advantages to getting region 6(?) (Australia & New Zealand?) discs as I *think* they were PAL but often had the US extras?

    Anyway, Dbr97, congratulations on getting it working again. I'm quite keen on digging out my LVW-5006s and having a bit of a play . . . so thanks for that!
    "Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle."
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by TimA-C View Post
    Anyway, Dbr97, congratulations on getting it working again. I'm quite keen on digging out my LVW-5006s and having a bit of a play . . . so thanks for that!
    Thanks, but I couldn't have achieved it alone. Our friend CrazyCanuck shared his knowledge

    One tip I did discover was that any option to recover the system back to the default values and when installing the hack, when it restarted the display setting was wrong and it wouldn't show anything on my TV. Remembering the top option on the setup page was for the video output I moved the cursor over to the right twice, then selected Component and pressed enter, then it displayed ok. It then asked if I wanted to save and I said yes. Without that, the screen was rolling and flashing different colours.

    Good luck
    Dave
    Quote Quote  
  8. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    How interesting. That cheap Region 1 DVD of Lincoln I bought is actually region 2, so the person who sold it only looked at the cover and not the DVD. So now I need to buy another one to try out my test...
    Quote Quote  
  9. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Pity. But you should persue the seller for mis-selling.


    A few months ago I took issue with a seller who sold me the 1965 Genghis Khan as 'uncut'. The seller was a ah since he still claimed his Region1 item was uncut except I have NEVER seen an uncut dvd of this film ANYWHERE >> I have seen it uncut but that was a German tv transmission. But that is Region1 so if I can find it (I have still have it) I can send it to you at no cost. Just PM me if interested.
    Quote Quote  
  10. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    Pity. But you should persue the seller for mis-selling.


    A few months ago I took issue with a seller who sold me the 1965 Genghis Khan as 'uncut'. The seller was a ah since he still claimed his Region1 item was uncut except I have NEVER seen an uncut dvd of this film ANYWHERE >> I have seen it uncut but that was a German tv transmission. But that is Region1 so if I can find it (I have still have it) I can send it to you at no cost. Just PM me if interested.
    Thanks for the kind offer, but I have just bought another Region 1 DVD for 2.50 so that is worth it for the test.

    This one is a collection of 8 war movies, so 0.31 each and that includes the postage
    Quote Quote  
  11. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Well the offer will still stand(0 is still less that 2.50 - well it was when I went to school ) should even these disks not be as advertised. Some Fleabay sellers have not a clue what they sell >> only the money matters.
    Quote Quote  
  12. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    Well the offer will still stand(0 is still less that 2.50 - well it was when I went to school ) should even these disks not be as advertised. Some Fleabay sellers have not a clue what they sell >> only the money matters.
    May I please take you up on your kind offer for that Region 1 DVD?

    The second DVD that I ordered on eBay arrived and it was described as Region 1, but it does play on my DVD player. Either that, or my DVD player will play DVDs from any region, but I doubt that. It's a Toshiba SD-220E


    After testing I'll return the DVD to you

    Assuming it's ok, shall I send you a PM with my address details, or just put it here?
    Thanks again
    Dave
    Quote Quote  
  13. Member DB83's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Send the PM. I'll post the dvd during next week when I go back in to town where the PO is.


    I do not need it returned. I already have this film on Region2 (It was bought due to the sellers claim of it being 'uncut' - maybe it is since there were minor cuts in the UK release but it is still missing a sequence which was my rationale in getting it). The one you will have is def Region1 since PowerDVD complains of a Region mis-match without the software running to make the drive play Region1's.


    Do what you will after playing it (if you can). But it should work if that hack, and the required post-adjustment for region-free, has done its work.
    Quote Quote  
  14. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by DB83 View Post
    Send the PM. I'll post the dvd during next week when I go back in to town where the PO is.


    I do not need it returned. I already have this film on Region2 (It was bought due to the sellers claim of it being 'uncut' - maybe it is since there were minor cuts in the UK release but it is still missing a sequence which was my rationale in getting it). The one you will have is def Region1 since PowerDVD complains of a Region mis-match without the software running to make the drive play Region1's.


    Do what you will after playing it (if you can). But it should work if that hack, and the required post-adjustment for region-free, has done its work.
    Thankyou so much. I have sent a PM with my contact details

    Have a good weekend
    Dave
    Quote Quote  
  15. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by dbr97 View Post
    Originally Posted by DB83 View Post
    Send the PM. I'll post the dvd during next week when I go back in to town where the PO is.


    I do not need it returned. I already have this film on Region2 (It was bought due to the sellers claim of it being 'uncut' - maybe it is since there were minor cuts in the UK release but it is still missing a sequence which was my rationale in getting it). The one you will have is def Region1 since PowerDVD complains of a Region mis-match without the software running to make the drive play Region1's.


    Do what you will after playing it (if you can). But it should work if that hack, and the required post-adjustment for region-free, has done its work.
    Thankyou so much. I have sent a PM with my contact details

    Have a good weekend
    Dave

    Region 1 DVD received and now I can confirm my Liteon not only does what I wanted in terms of recording with the hack applied, it is now also able to play DVDs from Region 1 and possibly other regions as well, so now I can take advantage of DVDs offered cheaply

    Many thanks to everyone who offered their kind assistance

    Dave
    Quote Quote  
  16. dbr97, if you're interested in the larger HDD hacked file firmware 204, go to this thread https://forum.videohelp.com/threads/244693-Upgrade-Liteon-lvw-5045-to-400G-successfully/page7 . See post #205. bithead9 was nice enough to post the file there for my continuing archive efforts and thought you might be interested also.
    Last edited by CrazyCanuck; 3rd Oct 2020 at 17:04. Reason: post number
    Quote Quote  
  17. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by CrazyCanuck View Post
    dbr97, if you're interested in the larger HDD hacked file firmware 204, go to this thread https://forum.videohelp.com/threads/244693-Upgrade-Liteon-lvw-5045-to-400G-successfully/page7 . See post #205. bithead9 was nice enough to post the file there for my continuing archive efforts and thought you might be interested also.
    Hi CrazyCanuck
    Thank you for keeping me in mind regarding firmware 204. I tried to run it, but unfortunately it failed. It didn't provide any useful messages though, so I'm not sure what to do about it It's still on 0197.
    Image
    [Attachment 55239 - Click to enlarge]

    Image
    [Attachment 55240 - Click to enlarge]

    Image
    [Attachment 55241 - Click to enlarge]


    This is after the upgrade, so still on 0197
    Image
    [Attachment 55242 - Click to enlarge]
    Quote Quote  
  18. Hi dbr97, it did recognize it as a firmware upgrade file which is good, I've seen that before where I had to either retry (2, 3 times) the update with the same disc or burn a new disc. Could be as simple as didn't properly copied a particular file while burning, a bad read while updating or a bad file. If it doesn't work out (bad file), at least you're still on hacked 0197.
    Quote Quote  
  19. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by CrazyCanuck View Post
    Hi dbr97, it did recognize it as a firmware upgrade file which is good, I've seen that before where I had to either retry (2, 3 times) the update with the same disc or burn a new disc. Could be as simple as didn't properly copied a particular file while burning, a bad read while updating or a bad file. If it doesn't work out (bad file), at least you're still on hacked 0197.

    I created another CD, but when I turned it on it just displays this and nothing else works when I press buttons on the remote
    Image
    [Attachment 55244 - Click to enlarge]
    Quote Quote  
  20. Unplug, press and hold eject buton and plug back in while holding eject button, that should open the tray.
    Quote Quote  
  21. Meaning the button on the unit itself, not on the remote.
    Quote Quote  
  22. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Actually the CD tray does open, but nothing else works and nothing is displayed on the TV. Maybe I shouldn't have turned it off earlier. Is it possible the firmware settings have been cleared?
    Quote Quote  
  23. Yes, you could try the 204 file again, if it doesn't stick, revert back to the 0197 file.
    Quote Quote  
  24. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by CrazyCanuck View Post
    Yes, you could try the 204 file again, if it doesn't stick, revert back to the 0197 file.
    I think we have a more fundamental problem now. I unplugged and left it for a while, then plugged back in and all I see on the LED display is the usual "Hello" and then "Put in CD". Nothing else happens and nothing displayed on the TV. I put in the 0197 CD as well, but no response.
    Quote Quote  
  25. Odd, can you set the target (HDD/DVD) at DVD either with remote or unit?
    Quote Quote  
  26. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by CrazyCanuck View Post
    Odd, can you set the target (HDD/DVD) at DVD either with remote or unit?

    No. The only button that does anything is the on/off button. The tray opens when I turn it on and I have to close it manually, then it won't open using the eject button.

    Has the operating system been wiped? Maybe that's what the Insert CD message means... ie: put in a startup CD
    Quote Quote  
  27. There's no start-up CD per se, the firmware files are such. Try leaving the CD in, unplug and replug. Thinking it might read the CD when it tries to boot up once plugged back in with cd inside.
    Quote Quote  
  28. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by CrazyCanuck View Post
    There's no start-up CD per se, the firmware files are such. Try leaving the CD in, unplug and replug. Thinking it might read the CD when it tries to boot up once plugged back in with cd inside.
    Sadly no difference. I unplugged and waited a minute, then plugged back in with the CD in there. After the "Hello", the CD tray opens and the same message "Put in CD"
    Quote Quote  
  29. The drive should be reading the file once inserted, quite strange that it doesn't, any "spin" action when CD inserted? Can the tray be closed pressing the open/close button on the unit?
    Quote Quote  
  30. Member
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    London
    Search PM
    Originally Posted by CrazyCanuck View Post
    The drive should be reading the file once inserted, quite strange that it doesn't, any "spin" action when CD inserted? Can the tray be closed pressing the open/close button on the unit?
    Yes I think it is spinning and then it ejects the CD. Maybe it doesn't contain what its expecting?
    The same happens when I press the button on the unit.

    It usually starts and displays the usual blue Liteon message on the TV, but nothing is displayed at all.
    Quote Quote  



Similar Threads