VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
Thread
  1. Member
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Netherlands
    Search PM
    Hi, I'm having a tracking problem with my Philips VR685/02 VCR. At the moment I can't get a clear picture on any tape. I got the VCR a few weeks ago and had the same problem in the first week but after the first week it seemed to have solved itself and played every tape perfectly with a few seconds of auto-tracking when I pressed play. It still does auto-track now but I either get no picture or a very fuzzy picture. Manual tracking with the P+ and P- buttons also doesn't solve this.

    I used two tapes today, on tape 1 I got no picture and the same happened with tape 2 but after rewinding it to the beginning I got a fuzzy picture and when I put tape 1 back in I got a fuzzy picture as well there, but after rewinding it I got no picture again.

    Does anyone know what causes this and if this can be solved with a good clean of the head drums and control tracks?
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Have you checked the tapes for edge damage (creased) ?
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Netherlands
    Search PM
    Originally Posted by davexnet View Post
    Have you checked the tapes for edge damage (creased) ?
    Yes I checked them but the tape looks completely fine. I will give the VCR a clean tomorrow and will see if that solves it, I'll give an update tomorrow
    Quote Quote  



Similar Threads