VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
Thread
  1. Hi. I changed a graphic card recently to Radeon RX 5700 TX Nitro+ and started learning Davinci Resolve ('coz Premier ignores this new card and Vegas output quality is not so good).
    First tests were in 1080p and I was really excited, everything works fine and fast. But then I tried 4k... (see the link). Timeline and project settings match with final export settings. It happens with h264 / h265, QuickTime DNxHD is fine.
    Is that hardware issues or am I doing something wrong?

    Asus Z87A, i7-4770k, I know it's old, but still works.

    https://www.dropbox.com/s/qehv5d1eve945eb/Untitled.mp4?dl=0
    Quote Quote  
  2. Member ChapmanDolly's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    H264 & h265 require a lot of CPU processing especially at 4k. One thing to try is reducing the render speed. Try setting it at 25 or lower and see what happens.
    Image
    [Attachment 51786 - Click to enlarge]
    Canon G40 - Dell XPS8700 i7 - Win 10 - 24gb RAM - GTX 1060/6GB - DaVinci Resolve 16.2.4
    Dell dual Xeon Workstation - Win 7 Ultimate - 16gb ECC RAM - GTX 650 - Pro Tools 2018.3
    Quote Quote  
  3. Thanks for your reply. It will take some time to try that, 2 hours after I created this post my MB gone to heaven
    Building a new system now.
    Quote Quote  



Similar Threads