VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 14 of 14
Thread
  1. hello all i have a blackmagic intensity 4k capture card that i have in my capture setup ... i am getting the screen flashing black when ever there is any colours of purple on the screen while capturing .... and only with that colour , my captures are 100% fine all other times but as soon as bright purple is on the screen the issues start

    i know its an odd one but does anyone have any ideas please !
    Quote Quote  
  2. Video Restorer lordsmurf's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    dFAQ.us/lordsmurf
    Search Comp PM
    What conditions? Analog capture? If so, probably standard lack of TBC.

    More details needed on all equipment, task being attempted.
    Quote Quote  
  3. Member dellsam34's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Paris Ca, 92345 Mexico
    Search PM
    Sounds like one the primary colors is clipping, can you describe your capture workflow, like capture source, cables used (component, S-Video ...) software used, Don't expect help with a vague question, members are not going to make an effort to guess what is the question before answering it.
    Quote Quote  
  4. JVC SVHS DECK > PANASONIC ES10 > KEY DIGITAL KD-VP8 > BLACK MAGIC INTENSITY PRO 4K

    Like i say i have no issues at all untill purple is on the screen :/
    Quote Quote  
  5. What are you connecting the devices together with?
    Quote Quote  
  6. Originally Posted by lordsmurf View Post
    What conditions? Analog capture? If so, probably standard lack of TBC.

    More details needed on all equipment, task being attempted.
    yes, Analog capture - no issues at all, untill purple colours on the screen and thats the same everytime with all devices - sony hi8 player and jvc minidv deck aswell as the svhs vhs player
    Quote Quote  
  7. What cables are you using between the ES10 and Key DIgital, and between the Key digital and Blackmagic? It may be worth trying to try using component instead of s-video, or s-video instead of component, whichever you are using, and also HDMI from Key digital to blackmagic if you aren't already.
    Quote Quote  
  8. Member dellsam34's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Paris Ca, 92345 Mexico
    Search PM
    You can do some easy diagnostic steps to single out the faulty component, Try one device at a time and report back.
    Quote Quote  
  9. i will order new leads for everthing and see how it goes
    Quote Quote  
  10. upgraded to better quality phono video cables and the issue is sorted - so thank you all for your help and the image seems alot better aswell
    Quote Quote  
  11. Member dellsam34's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Paris Ca, 92345 Mexico
    Search PM
    For best results your cables should be as follows:
    - JVC to Panasonic -> S-Video cable
    - Panasonic to KD -> S-Video Cable
    - KD to BM -> HDMI cable

    You should not need any RCA (Phono) cables.
    Quote Quote  
  12. Originally Posted by dellsam34 View Post
    For best results your cables should be as follows:
    - JVC to Panasonic -> S-Video cable
    - Panasonic to KD -> S-Video Cable
    - KD to BM -> HDMI cable

    You should not need any RCA (Phono) cables.
    ok
    Quote Quote  
  13. well the issue came back so i removed the KEY DIGITAL KD-VP8 and all is perfect now .... tested all the same footage and not one drop out
    Quote Quote  
  14. Member dellsam34's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Paris Ca, 92345 Mexico
    Search PM
    K Digital has some buttons for video settings, maybe you're clipping the values. That's the reason why video scalers are not suitable for capturing, HDMI is a display port and is no meant to be a digital port to capture video from.
    Quote Quote  



Similar Threads