VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 26 of 26
Thread
  1. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Has anyone had issues with MPC-BE freezing ?
    It opens OK but when I click on "File" it freezes.
    Windows 10.
    I can go to the file and select "open with" MPC-BE and the file will start playing but if I right click on screen it freezes.
    Quote Quote  
  2. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    Does it freeze your computer or just mpc-be?If it freezes the computer then it sounds like a driver issue with your sound card,if just the program then it's some software issue.
    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Thanks johns0
    It seems to freeze everything.
    Cannot quit using task manager.
    Have to force shutdown (hold power button till Shut down)
    Do you mean the sound card driver may need updating or some other driver issue ?
    Quote Quote  
  4. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    Try updating your sound and video drivers,i update my mb bios and chipset drivers as well.
    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Thanks johns0
    I will try that
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    updated the bios
    Still freezing
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    United States
    Search Comp PM
    2 more things to try - 1 Disable hardware acceleration in the video decoder (in case you enabled that)
    2- Scan your harddrive for errors. Right-click on your harddrive in Explorer > Properties > Tools > Error-checking
    Enable the option to scan for bad sectors. A bad sector (a small damaged spot on the harddrive) is a very common cause for complete system freezes. The scan can take a few hours if you have a very large harddrive.
    Quote Quote  
  8. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    Try updating mpc-be if you haven't done that already.
    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  
  9. Member
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    Los Angeles
    Search Comp PM
    1. Try updating your display driver
    2. uninstall and reinstall mpc-be
    3. If not working, running Windows 10 troubleshooting
    Quote Quote  
  10. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Thanks for all the suggestions everyone.
    I will let you know when one of them fixes the issue
    Quote Quote  
  11. There was a little issue in MPC-BE nightlies that could freeze the system for some seconds if you had a explorer type playlist in Playlist CTRL+7, so please update to 1.5.4 stable and open playlist view and remove all older explorer playlists if there are any left.
    The background of this was the HDDs were inactive and MPC-BE is was waiting for them to power on so there is a freeze uring this time. But fixed very soon in the nightlies, but also on doom9 some guys showed up that this kind of freeze happened although many new nightlies were available.
    Quote Quote  
  12. If that doen't help, reset settings to default and configure new after your new 1.5.4 stable installation
    Quote Quote  
  13. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    OK thanks again for all the helpful advice.
    I have now installed MPC-BE on two other windows 10 computers and there is no freezing issue.
    So I figure there must be a problem with the initial PC I installed on so I will have to get that checked out.
    BUT while testing the program with various short video clips I have found a small issue now with some subtitles not displaying.
    I have to use subtitles all the time and that is why I find it so hard to find players that will display all different subtitles perfectly.
    I was so happy to find MPC-BE as it seemed the perfect replacement for Potplayer (latest version has killed subtitles for me).
    MPC-BE is so close to doing everything for me that older versions of Potplayer did.
    I am sure the developers would like to improve MPC-BE to be as good and even better than Potplayer.
    Here is a link for anyone interested where you can see that some of the dialogue does not get displayed on screen using MPC-BE.
    In Potplayer all dialogue gets displayed (even a "sigh" at one point)
    https://cp.sync.com/dl/627b4f870/jg2dh8mj-3rss4hz9-w7gy8b3h-j2y5n3iu
    Quote Quote  
  14. I downloaded the file and for me it is working fine in EVR CP and madVR and in MPC Video Renderer, the newest creation of MPC-BE developers.
    https://www.videohelp.com/software/MPC-Video-Renderer

    Just download the packed archive, unpack it to your desired location, rightclick the install 64 file and run with admin rights and then open MPC-BE and select MPC Video Renderer in Video -> Video Renderer

    Latest driver for your gfx card is installed? What card do you use? That makes a huge difference.

    I tried with all internal filters and also tried with LAV Filters as external Filters, both are working fine.
    Quote Quote  
  15. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Thanks Flashanspan007
    Did you look very closely at the subtitles as they were displaying on the screen.
    Yes most lines of dialogue display perfectly but when I play it with MPC-BE there are some lines of dialogue that are spoken but not displayed on screen.
    As I said every line of dialogue spoken (even a "sigh") is displayed perfectly in older version of Potplayer.
    One example of dialogue not displaying is just after the spoken dialogue "I Checked" (is displayed) there is spoken dialogue "But he wont say what its on" for me that line of dialogue is not displayed on screen.
    Quote Quote  
  16. I muxed the sample to mkv and then extracted the teletext as srt and opened in Notepad, but there is no line in the file.

    Can you please give me another sample file, best the full, upload to google driver or similar
    Code:
    1
    00:00:05,842 --> 00:00:07,642
    WELL, THAT'S JUST IT.
    NOTHING MISSING, REALLY.
    
    2
    00:00:09,042 --> 00:00:11,442
    WHAT'S HE DOING IN MANCHESTER?
    
    3
    00:00:11,482 --> 00:00:13,722
    SOMETHING WITH MACHINES.
    
    4
    00:00:20,962 --> 00:00:22,962
    THE PROJECT AT THE NPL.
    
    5
    00:00:23,002 --> 00:00:25,442
    I CHECKED
    
    6
    00:00:27,602 --> 00:00:29,002
    PROFESSOR TURING?
    
    7
    00:00:29,042 --> 00:00:31,042
    DETECTIVE NOCK, MANCHESTER POLICE.
    
    8
    00:00:35,322 --> 00:00:37,842
    SERGEANT STAEHL HERE TELLS ME
    
    9
    00:00:39,042 --> 00:00:40,122
    PROFESSOR TURING?
    
    10
    00:00:41,042 --> 00:00:44,202
    (ALAN) TAKE A STEP BACK
    AND DON'T BREATHE HEAVILY.
    
    11
    00:00:44,242 --> 00:00:46,562
    - BREATHE?
    - (ALAN) UNDILUTED CYANIDE.
    
    12
    00:00:50,842 --> 00:00:51,842
    AH.
    Quote Quote  
  17. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Thanks flashandpan007
    I will try to do another sample file for you ASAP.
    Very interesting the subs you extracted did not have them missing lines.
    They do definitely show when played using potplayer.
    Maybe they are some other format (not SRT)
    Puzzling ???
    Quote Quote  
  18. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Hi flashandpan007
    This is what I got using CCextractor

    Code:
    00:03  00:06  - SEEMS TO HAVE BEEN A BURGLARY.
                   - OH? WHAT OF?
     00:06  00:08  WELL, THAT'S JUST IT.
                   NOTHING MISSING, REALLY.
     00:09  00:12  WHAT'S HE DOING IN MANCHESTER?
     00:12  00:14  SOMETHING WITH MACHINES.
     00:15  00:16  (EXHALES)
     00:21  00:23  THE PROJECT AT THE NPL.
     00:23  00:26  I CHECKED
                   BUT HE WON'T SAY WHAT IT'S ON.
     00:28  00:29  PROFESSOR TURING?
     00:29  00:31  DETECTIVE NOCK, MANCHESTER POLICE.
     00:35  00:38  SERGEANT STAEHL HERE TELLS ME
                   YOU HAD A BURGLARY LAST NIGHT.
     00:39  00:40  PROFESSOR TURING?
     00:41  00:44  (ALAN) TAKE A STEP BACK
                   AND DON'T BREATHE HEAVILY.
     00:44  00:47  - BREATHE?
                   - (ALAN) UNDILUTED CYANIDE.
     00:47  00:50  IT WOULDN'T TAKE MORE
                   THAN A THIMBLEFUL TO KILL YOU.
     00:51  00:52  AH.
     00:54  00:56  - DISAPPOINTING.
                   - PARDON?
     00:56  00:59  I HAD HOPED FOR A BIT MORE.
    Last edited by ausrob; 6th Jan 2020 at 03:57. Reason: spelling
    Quote Quote  
  19. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    flashandpan007
    Here is the link to a longer portion
    https://mega.nz/#!uEVlnQzY!Iz_Os0zHrLQeeUsZf3UqvkKTeKcEtE-_Tr7es1lFDTw
    Quote Quote  
  20. Thanks, please wait some time, I ask the devs
    Quote Quote  
  21. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Thanks flash
    Quote Quote  
  22. Great news: The developers of MPC-BE adjusted the Teletext subtitle parser built in MPC-BE in r4999
    For details see here:
    https://sourceforge.net/p/mpcbe/code/commit_browser

    But you will have to wait for a nightly some hours
    Quote Quote  
  23. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    That is awesome
    They fixed it I knew they could.
    Thank you so much for all your help flashandpan007.
    But now with the risk of being pedantic and a bit picky I have found one other small thing that is a bit annoying.
    I noticed in one movie that a line of dialogue was displayed moments after the dialogue was spoken when playing in MPC-BE.
    But the same dialogue displays at the same time it is spoken when playing in Potplayer.
    It is a very small thing and I have not tried many other video yet but if this is a frequent issue it can be very distracting when viewing a movie.
    I will include links to the sections I recorder with capture as the video was playing in MPC-BE and Potplayer.
    The recording is not good but it does show what I am talking about.
    The line of dialogue at fault is "when I served under Leia"
    Also longer portion of the movie link.
    https://mega.nz/#!qFVyHILI!mILEunfc7uPXkjtKKwZ34cb7VApn0_vUnTT4jC7NATE
    https://mega.nz/#!PBcGGI4Q!zgX25MEBvqj2MOZVFWeRyGPykpOnKcT5PZ_M-W28WNY
    https://mega.nz/#!HcUEUYCC!Ar7M1owdupFLLF3FY2a1G2sBwiv90CmN6RXNzdaDZU8
    Quote Quote  
  24. The devs told me the following:
    Options -> Internal Filters -> Buffer length - set to 10 sec.
    Default value 3 is not enough to parse end of this subtitles block and it's happened small later

    So not an issue, just a setting that has to be adjusted
    Quote Quote  
  25. Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Australia
    Search Comp PM
    Thanks again for all your help flashandpan007
    Only had to adjust to 4 seconds and the issue was gone.
    What a great player this is (MPC-BE)
    Quote Quote  
  26. You‘re welcome.

    Yes, I can confirm that
    Quote Quote  



Similar Threads