VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Thread
  1. Member
    Join Date
    Nov 2019
    Location
    UK
    Search PM
    My old HVR4000 died so as an interim I've got a couple of cards to get me back up and running.
    For analog capture (from VHS Video) I've got an old PVR-150, as *thought* it would be relatively straightforward to get working - but not having much luck.
    The card seems to be recognised fine - no issues or errors but...
    TVTime has an error - inappropriate ioctl device for device.
    With Qt V4L2 I can get some stuttering audio and a b/w picture through S-Video-2 on video32, but can't get anything on any composite input (video 0, 24 or 32).
    No luck with VLC player.
    Tried loads of things I've found on various forums eg firmware, hwe kernel tweaks etc), but no change.

    Does anyone know how to get it working?
    Thanks.
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Nov 2019
    Location
    UK
    Search PM
    Just as a quick follow up - I've got a picture in via the aerial lead through Tuner, but audio is stuttering.
    Does anyone know how to get the composite inputs working?
    Thanks
    Quote Quote  
  3. Video Restorer lordsmurf's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    dFAQ.us/lordsmurf
    Search Comp PM
    The 150 is a terrible card, while 250/350 were fine.
    It had gain/luma/IRE issues.
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Netherlands
    Search Comp PM
    I have found some websites with info about this card.
    Bottom line is that it works, but i could only capture on the terminal without actually seeing what is been recorded

    https://forum.videolan.org/viewtopic.php?t=110646

    http://www.pclinuxos.com/forum/index.php?topic=113060.0

    https://www.mythtv.org/wiki/Hauppauge_PVR-150

    https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=48&t=55754
    Quote Quote  



Similar Threads