VideoHelp Forum

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Consider supporting us by disable your adblocker or Try ConvertXtoDVD and convert all your movies to DVD. Free trial ! :)
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Thread
  1. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    I found that after updating my MB bios to 4801 that i now have a longer boot time,when i turn on the computer it has a bar on the screen for 15 seconds and then does a normal bootup,tried to go back to an earlier bios and it said wrong bios type.Any one have a similar issue and found a fix?
    Image Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Image3.jpg
Views:	14
Size:	67.2 KB
ID:	49389  

    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    United States
    Search Comp PM
    did you try removing the on board battery and resetting the bios ??
    does it boot faster with a SSD ??
    Quote Quote  
  3. Check the BIOS boot delay (ie, the time it spends displaying the Press Del To Enter BIOS message). Disable devices that aren't being used. For example, if SATA 4 isn't being used disable it.
    Quote Quote  
  4. I'm a Super Moderator johns0's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    canada
    Search Comp PM
    That's always been disabled,it's the new bios that has another setting,i managed to get it to 5 seconds so i will do some more testing.After the delay it boots up in 10 seconds.
    I think,therefore i am a hamster.
    Quote Quote  



Similar Threads