VideoHelp Forum

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Consider supporting us by disable your adblocker or Try ConvertXtoDVD and convert all your movies to DVD. Free trial ! :)
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Thread
  1. Member
    Join Date
    May 2019
    Location
    United States
    Search Comp PM
    I've been using VD2 with the Magwell HDMI Pro 4K+ capture card successfully for some time now. Recently there was a Windows update (I'm using Windows 10 64 bit) that broke my setup in that I no longer can see or capture video using VD2 AVI capture.

    I can if I use the Windows WDM VFW driver, but this driver is modifying the captured video preventing me from capturing exactly what I'm playing. In the past, when I capture the source I can get a 100 dB PSNR measure, which tells me the captured video matches the source. Now I can't get this and I can only think that the difference in the driver has something to do with this.

    I updated the Magewell driver to the latest version 1.0.3.4030, nVidia Quadro K2000 driver version 26.21.14.3064, Virtualdub 2 build 43602.

    I've tried reverting back to earlier versions of the nVidia Quadro driver, but I couldn't get Vd2 AVI capture to work.

    Mike
    Quote Quote  
  2. Member Cornucopia's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Deep in the Heart of Texas
    Search PM
    One of the recent version updates to Win10 changed device privileges, due to privacy concerns. Check you Privacy settings to make sure that device is still set to "Allowed" (ON) - in general and for that app specifically. It could be the update reset it to "Not Allowed" (OFF). If that's the case, it has nothing to do with your driver.

    Scott
    Quote Quote  
  3. Do you have any error messages?
    After you start capture test, what happens?
    What is contents of Capture->Log and also Capture->DShow Graph?
    Quote Quote  
  4. Member SHS's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Vinita, Oklahoma
    Search Comp PM
    Under the Windows Setting under Privacy then Camera, Besure the Camera access for this device is on
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    May 2019
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Capture->Log

    [i] CapDShow: loading video filter state: (error code: 800704df,
    ERROR_ALREADY_INITIALIZED)

    [i] CapDShow: loading audio filter state: (error code: 800704df,
    ERROR_ALREADY_INITIALIZED)

    [i] Connected to capture device: Video (00 Pro Capture HDMI 4K+) (DirectShow)

    [!] CapDShow: Unable to transition filter graph to run state: hr = 80070016
    (ERROR_BAD_COMMAND)

    [i] Connected to capture device: Screen capture

    [i] Connected to capture device: Video file (Emulation)

    [i] Connected to capture device: Microsoft WDM Image Capture (Win32) (VFW)

    [i] CapDShow: loading video filter state: (error code: 800704df,
    ERROR_ALREADY_INITIALIZED)

    [i] CapDShow: loading audio filter state: (error code: 800704df,
    ERROR_ALREADY_INITIALIZED)

    [i] Connected to capture device: Video (00 Pro Capture HDMI 4K+) (DirectShow)

    [!] CapDShow: Unable to transition filter graph to run state: hr = 80070016
    (ERROR_BAD_COMMAND)







    Capture->DShow Graph

    Filter graph 0000000000A445C0:
    Reference clock: unknown
    Filter 0000000000A49238 [Audio sink]:
    Pin "In" (input): connected to pin "Recording Control" of filter "Audio capture"
    Filter 0000000000A4A888 [Video sink]:
    Pin "In" (input): connected to pin "Capture" of filter "Capture device"
    Filter 0000000000A7E778 [Video Renderer]:
    Pin "VMR Input0" (input): connected to pin "Preview" of filter "Capture device"
    Filter 0000000000A4A368 [Audio capture]:
    Pin "Recording Control" (output): connected to pin "In" of filter "Audio sink"
    Pin "Input1" (input): unconnected
    Filter 0000000000A38E98 [Capture device]:
    Pin "Capture" (output): connected to pin "In" of filter "Video sink"
    Pin "Preview" (output): connected to pin "VMR Input0" of filter "Video Renderer"
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date
    May 2019
    Location
    United States
    Search Comp PM
    The camera access for this device is On.

    Mike
    Quote Quote  
  7. CapDShow: Unable to transition filter graph to run state: hr = 80070016 (ERROR_BAD_COMMAND)
    - this is bad but I cannot narrow it down to any solution.

    You said this happened after windows update, what about uninstalling the update?
    Quote Quote  
  8. Member
    Join Date
    May 2019
    Location
    United States
    Search Comp PM
    When I change Video->Overlay to Video->Preview then back to Video->Overlay, the video preview displayed and I was able to capture video.
    Quote Quote  



Similar Threads