VideoHelp Forum

Try DVDFab and copy Ultra HD Blu-rays and DVDs! Or rip iTunes movies and music! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Thread
  1. I'm trying to cut out a simple video clip lasting a few minutes.

    When I copy a .ts file into Avidemux and press play, I get video, but no audio.

    When I copy an .mp4 file into Lossless Cut and press play, I get video, but no audio.

    This happens whether the video file length is 5 minutes or 3 hours - file size seems to be irrelevant.

    Playing the same files in VLC Player or any other video player, I get video and sound.

    If I use either Avidemux or Lossless Cut to cut out and save a clip, the clip itself has both video and audio, but I have to guess where to set the markers by reading lips on the video. I've had IT check Windows 10, device manager and the drivers or anything else in the OS and everything checks out fine with the OS. Does anyone have any idea why I can't get audio when i play .ts or .mp4 files in these video editors??
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    In Avidemux edit/preferences/audio
    check downmix and device
    Quote Quote  
  3. Dave,

    Thank you so much! Changing device from 'Dummy' to 'Win32' in Avidemux fixed the problem right away. Much appreciated.


    Anyone else know of a similar fix for LosslessCut?
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Just want to thank Dave, too, as I struggled so long with this on Avidemux that I had just given up and accepted I had to guess with the audio. It's like being given my hearing back!
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    netherlands
    Search Comp PM
    I have also a problem with no audio in Avidemux.
    edit/preferences/audio are set properly
    downmix: Prologic or stereo
    device: Win32

    But in the main screen it states:
    audio output: 0 tracks

    When I play the source mpg file in for instance GOM player, it definitely has audio.

    What could be the problem?
    Quote Quote  



Similar Threads