VideoHelp Forum


Try DVDFab Video Downloader and rip Netflix video! Or Try DVDFab and copy Blu-rays! or rip iTunes movies!
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
Thread
  1. Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Any and every type of video on my computer has black edges and makes the quality very bad. when i try to record the video after it records has bars. My youtube videos i watch even have the bars. i cant find any help on this.
    Image Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	screen (2).png
Views:	110
Size:	668.3 KB
ID:	44421  

    Image Attached Files
    Quote Quote  
  2. Member TeNSoR's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Hungary, Debrecen
    Search PM
    I use XMedia Recode, but you uploaded a different sample, anyway:
    Image Attached Files
    Quote Quote  
  3. Turn off overscan compensation in your graphics drivers?
    Quote Quote  
  4. It fits my screen properly with no borders so it is how you have your monitor or video player set up not the videos themselves.
    Canon G40 - Dell XPS8700 i7 - Win 10 - 24gb RAM - GTX 1060/6GB - Resolve 17.0b6
    Dell dual Xeon Workstation - Win 7 - 16gb ECC RAM - GTX 650 - Pro Tools 2018.3
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    United States
    Search Comp PM
    i could not find the Overscan setting in my CCC. i tried updated to latest drivers too and it still did not fix. Are there any suggestions what i should try next?
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Memphis TN, US
    Search PM
    I'm playing the sample full screen in VLC, MPC-BE, MPC, and an old DivX player.
    I don't see any black bars.
    My monitor's screen size is 1920x1080. What's yours?
    - My sister Ann's brother
    Quote Quote  
  7. Originally Posted by bamaclark View Post
    i could not find the Overscan setting in my CCC.
    Search "underscan" @ AMD help site -

    "How to Resize an Image to Fit the Screen of an HDMI Display"
    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/DH-022.aspx

    Quote Quote  
  8. Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by LMotlow View Post
    I'm playing the sample full screen in VLC, MPC-BE, MPC, and an old DivX player.
    I don't see any black bars.
    My monitor's screen size is 1920x1080. What's yours?
    1920X1080 also dual monitor
    Quote Quote  
  9. Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by raffriff42 View Post
    Originally Posted by bamaclark View Post
    i could not find the Overscan setting in my CCC.
    Search "underscan" @ AMD help site -

    "How to Resize an Image to Fit the Screen of an HDMI Display"
    http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/DH-022.aspx

    ive tried this already. this isnt the problem im having. when i watch videos its putting black bars. some type of format is messed up with the way videos render.
    Quote Quote  



Similar Threads