VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
Thread
  1. Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Malaysia
    Search Comp PM
    I'm using the MPV video player and I put in a line of code in the config file to define a hotkey that sends the currently showing subtitle text to Windows clipboard:

    Ctrl+x run "cmd.exe" "/d" "/c" "echo ${sub-text}|clip"


    NOTE: ${sub-text} is the current subtitle text property in MPV video player.

    While watching a video I can press Ctrl+x to send the current subtitle to clipboard but the problem is it only works for English (ansi). For Japanese subtitles, only a series of question marks are copied to clipboard, even though the player displays the Japanese characters correctly.


    Anything I need to change so that the properly encoded text can be sent to clipboard?

    (System:Windows 7)

    Thanks!!
    Quote Quote  
  2. Marsia Mariner
    Guest
    I am no mpv expert, but apparently /probably you'll need to tell it to «export text as Unicode».
    Even though you should not have to do that.

    On Windows 7 and higher any decently-written application calls an appropriate font when the default / chosen font does not include the requested character set(s). Because Windows itself and TTF/OTF files use Unicode internally since ages ago.
    Last edited by Marsia Mariner; 31st Jul 2017 at 11:06. Reason: clarity (or at least I hope so)
    Quote Quote  



Similar Threads