VideoHelp Forum


Try DVDFab Video Downloader and rip Netflix video! Or Try DVDFab and copy Blu-rays! or rip iTunes movies!
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
Thread
  1. Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Orange County, CA
    Search PM
    So I'm using CyperLink PowerDirector and it seems great.

    However... (and I'm sure this is REALLY basic stuff) when I try and drop in a few videos, edit and produce in either quicktime or MPEG4, I will either have sound but not video or it won't open and play at all.

    The videos I'm uploading are all shot from my iPhone 6.

    I feel like I should be producing to a different type of format (mp4, .mov, etc...) but I have no clue what.

    Any help would be greatly appreciated!
    Quote Quote  
  2. Please list your complete output settings:
    Video codec, audio codec, container (MP4, MKV, etc)
    Dimensions, framerate, bitrate
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Orange County, CA
    Search PM
    Originally Posted by smrpix View Post
    Please list your complete output settings:
    Video codec, audio codec, container (MP4, MKV, etc)
    Dimensions, framerate, bitrate
    Sorry for my ignorance...but where is any easy place to find all that info for each of the clips on my computer. Right click and property?

    I just want to make sure I get everything you need to help...thanks!
    Quote Quote  
  4. I'm a MEGA Super Moderator Baldrick's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    Can't you see the export settings you are using in powerdirector? You should be able to set video codec(use 264/avc), audio codec(use aac or mp3), container(use mp4). If not then get something else...

    You could use mediainfo on the file you have made and see what video and audio codecs it contains.

    WHat are you playing the video on?
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Orange County, CA
    Search PM
    Here's a snapshot of the information: http://screencast.com/t/jF3lGjQCEav

    Here's a snapshot of the page where I produce it and what I chose (see dropdown in the picture): http://screencast.com/t/5keydHnjGwO5

    When I produced this video through PowerDirector, I got no sound.

    Please let me know if you need anything else or what I should do.

    Thanks!
    Adam
    Quote Quote  
  6. I'm a MEGA Super Moderator Baldrick's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    Try Format: h264 avc instead of quicktime.
    Quote Quote  



Similar Threads