VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Thread
  1. Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    London
    Search PM
    Hi there guys,

    I have an old VHS camcorder which i want to connect upto my HD TV. The camcorder only has one connection socket which says AV OUT. It also has an accessory with it which says RF Unit.

    I have attached pictures. Any help on which cables i require to connect the camcorder upto the TV to view the video will be greatly appreciated.

    Regards
    Image Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	VHSCamConnection.jpg
Views:	375
Size:	1,002.3 KB
ID:	34815  

    Click image for larger version

Name:	VHSCamAccessory.jpg
Views:	422
Size:	315.5 KB
ID:	34816  

    Click image for larger version

Name:	HDTVConnections.jpg
Views:	531
Size:	588.1 KB
ID:	34817  

    Quote Quote  
  2. Member hech54's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Yank in Europe
    Search Comp PM
    RF out on the JVC box to ANT IN?
    Should be an old "Wall to TV/VCR" cable like the Old Days.

    We still use those here in Germany. Ours are one-way as opposed to US threaded two way.
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    London
    Search PM
    Hi hech54,

    I tried doing that. I connected it as you have mentioned above but i do not get a picture.
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    After you connected the RF OUT to your TV's Ant In, did you tune your TV to pick up the channel?
    Quote Quote  
  5. Mountains of gear vaporeon800's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Vancouver, Canada
    Search PM
    Yeah, push the switch on the "JVC RF Unit" to "Video" and tune to channel 3 or 4. Assuming Euro stuff works similarly to Yankee stuff.

    May also have to change between "antenna" and "cable" in the TV's menu?
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    London
    Search PM
    Got it working guys. Thanks alot. The switch was on TV and then when i switched it to Video then the picture came.
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    London
    Search PM
    Is it possible to add video attachments to threads?
    Quote Quote  
  8. Member hech54's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Yank in Europe
    Search Comp PM
    Originally Posted by VHS-C98 View Post
    Is it possible to add video attachments to threads?
    I'd just stick it here and share the link:
    https://vid.me/
    Quote Quote  



Similar Threads