VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 12 of 12
Thread
  1. Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Have tried to burn several iso files today, they all seem to complete but then there's nothing on the disc when I try to play them. Have tried both CDburnerXP and Imgburn, the latter had the errors "Waiting for buffers to recover..." then "Waiting for hard disk activity to reach threshold level..." - I don't know whether this is relevant. Tested the drive with Opti Drive Control - screenshot attached. Using Polaroid DVDs, but near end of spindle and have been working fine so far. Other discs read fine by the way.

    I understand that I can take the drive apart and clean the lens, which may or may not make a difference, but was hoping that the results might give an answer that one of you can interpret!
    Thanks in advance.
    Image Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Transfer_rate_16-April-2015.png
Views:	257
Size:	74.2 KB
ID:	31303  

    Quote Quote  
  2. I'm a MEGA Super Moderator Baldrick's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    Have you tried the burned dvds on another computer?
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Hi, we don't have another computer around, but have tried the dvds on conventional DVD players and my PS3, to no avail. Thanks.
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    United States
    Search Comp PM
    the best blank discs to use are the verbatium AZO brand. also try slowing your burn down to 4X speed.
    Quote Quote  
  5. Member wulf109's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    United States
    Search Comp PM
    The errors your getting indicate your computer is busy with other tasks or you have insuiffiecent hard disk space.
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Just tried burning at 4x, same result, a written but blank DVD. Thanks for the Verbatim tip!
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    39.5g left on the partition, when I got those errors on ImgBurn there were no obvious programs running aside from Google Chrome, and my computer has never had any problems multitasking before. I have been planning to upgrade from 3 to the max 4GB RAM for a while - I'm sure that'd help.

    I'm happy to replace the drive, but I need to know first whether it's definitely the drive that's the issue.

    Thanks everyone for the help!
    Quote Quote  
  8. Video Restorer lordsmurf's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    dFAQ.us/lordsmurf
    Search Comp PM
    The source drive is likely fragmented.
    Nothing suggested the drive is dying here.
    Quote Quote  
  9. Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Thanks I will try defragmenting and see if that helps.
    Quote Quote  
  10. Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    I've checked the defragmentor -hadn't realised that it was already scheduled to run once a week, and as so, source drive is 0% fragmented.
    I did run Disc Cleanup earlier this week, whether that has any relevance here I don't know.
    Quote Quote  
  11. Member wulf109's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Google Chrome is notorious for memory use,don't run it when burning.
    Quote Quote  
  12. Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Oh thanks - will remember that.

    Bit of an update - I tried burning a different ISO to the two which didn't work, and surprise, it burned fine and was watchable. Tried again with the first file - empty again. Whether this is a coincidence I don't know, I guess it could be that the two ISOs I tried originally are no good. Will try some other files.
    Quote Quote  



Similar Threads