VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Page 14 of 16
FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 LastLast
Results 391 to 420 of 451
Thread
  1. Code:
    2.1.1.5 Beta
    ============
    
    - In the video encoder dialogs the feature *Execute Command Line* failed when
      Windows Terminal is installed and paths contained spaces.
    - The video encoder dialog feature *Show Command Line* is shown using a console.
    - Maximum number of parallel processes increased from 4 to 16.
    - On systems with restricted PowerShell execution policy several features
      like the media info folder view feature failed.
    - The Tools page in the docs lists all tools in a grid view
      with columns: Name, Type, Filename, Version, Modified Date.
    - Muxer dialog is resizable and remembers the size.
    - Muxer dialog supports Drag & Drop for subtitles, audio and attachments.
    - Video Comparison crash fixed and hardware render support added.
    - aomenc.exe GUI re-enabled, executable not included
    - AviSynth headers updated.
    - AviSynth 3.6
    - x265 M-3.3+31-g431a22e82-gcc11.0.0 Patman
    - NVEnc 5.02
    - ffmpeg N-97868-gaa6f38c298-g38490cbeb3-gcc10.1.0 Patman
    - yadifmod2 avs 0.2.2
    - AVSMeter 2.9.9.3
    - KNLMeansCL avs/vs 1.1.1
    - MPEG2DecPlus avs 0.1.2 (untested)
    - QTGMC avs 3.364s
    - masktools2 2.2.23
    - DCTFilter 0.5.1
    - MediaInfo.NET 6.4.0.0
    Download

    https://staxrip.readthedocs.io/introduction.html#beta
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    españa
    Search Comp PM
    let's try it to see how about this version thank you very much for your work greetings
    Quote Quote  
  3. Hi,
    I'd like to know if it is possible to use the extracted font files directly from the project's temp folder when using hardcoded subtitles, instead of having to install them.

    Regards
    Quote Quote  
  4. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Hi Guys. I have a problem with QTGMC. For SD recordings, it is working fine. But with HD recordings (pal) the targetfile is jerky. This is now for years like that, I don't know why. Any help is appreciated.
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Central Germany
    Search PM
    Don't blame StaxRip. Deserves a separate thread. And a lot more details.
    Quote Quote  
  6. @ner0
    @Bob.Dig

    The question is better asked in a dedicated thread as the topic is probably not specific to staxrip.

    Much more details are needed, here is a guide:

    https://github.com/staxrip/staxrip/tree/master/.github/ISSUE_TEMPLATE
    Quote Quote  
  7. @stax76
    So which template should I use to ask a question?

    Regards
    Quote Quote  
  8. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by stax76 View Post
    @ner0
    @Bob.Dig

    The question is better asked in a dedicated thread as the topic is probably not specific to staxrip.
    Yes. I did much more testing and it looks to be a problem of the source "filters" in the first place. I even couldn't find any which do work correctly.
    Quote Quote  
  9. Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    São Paulo
    Search Comp PM
    This tool has so many options, but I wonder if I can concatenate and process an entire folder consisting of hundreds of files like:

    FileA.mp4+FileA2.mp4 = FileA.mp4
    FileB.mp4+FileB2.mp4 = FileB.mp4
    FileC.mp4+FileC2.mp4 = FileC.mp4

    And so on?
    Quote Quote  
  10. > File1.mp4 + File2.mp4 = File.mp4

    This is not a supported feature in staxrip. To batch process this you probably need a script. If you ask in a dedicated thread and have luck then maybe somebody writes a script for you.

    Merging two files is a task that mkvmerge can easily do, after that it only has to be re-muxed to mp4, plain re-muxing with or without batch processing would be supported by staxrip.
    Quote Quote  
  11. Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    São Paulo
    Search Comp PM
    Originally Posted by stax76 View Post
    > File1.mp4 + File2.mp4 = File.mp4

    This is not a supported feature in staxrip. To batch process this you probably need a script. If you ask in a dedicated thread and have luck then maybe somebody writes a script for you.

    Merging two files is a task that mkvmerge can easily do, after that it only has to be re-muxed to mp4, plain re-muxing with or without batch processing would be supported by staxrip.
    I asked this in different places, I'm out of luck with that
    Your application is great and I'll certainly use it for a lot of other processes.
    Quote Quote  
  12. Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Greece
    Search Comp PM
    Hello. I 'm trying to remux an mkv file to mp4 with staxrip. When the audio is DTS the process is smooth. However when the audio is Dolby True HD the process fails. Where should I enter the parameter -strict -2 . I can't figure it out. I 've tried at audio track's name but I still get the same message that TRUE-HD is experimental and I shall enter -strict -2.
    Quote Quote  
  13. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    I got a question regarding svpflow, there is an option core or MV. What is MV doing and what does the two next settings do, if you select MW.
    Quote Quote  
  14. Member ricardouk's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Portugal
    Search Comp PM
    Hi everyone!

    I've used staxrip in the past so i might be out of touch with its "inner workings" etc, still easy to use, no problems setting up conversions/filters/codec but whenever i try to export to prores (no problems with other formats) it stops and displays the following warning, is it a ffmpeg issue? I used staxrip ffmpeg build witthe the following script and it converted it:
    Code:
    ffmpeg -i Bebop2_20200503164701+0100.mp4 -vcodec prores -profile:v 3 -acodec pcm_s24le OUTPUT.mov
    i could use ffmpeg on its own but i want to use the FFT3DFilter on this clip, staxrip stops with or without the filter enabled.

    Code:
    Error Video encoding ProRes (2.1.3.0)
    
    Video encoding ProRes returned error exit code: 1 (0x1)
    
    It's unclear what the exit code means, in case it's a Windows system error then it possibly means:
    
    Função incorreta
    
    
    ------------------------ Video encoding ProRes ------------------------
    
    ffmpeg N-97868-gaa6f38c298-g38490cbeb3-gcc10.1.0 Patman
    
    C:\Portable\Staxrip\Apps\Encoders\ffmpeg\ffmpeg.exe -i C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs -c:v prores -an -y -hide_banner C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100_out.mov
    
    C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs: Unknown error occurred
    
    StaxRip.ErrorAbortException: Video encoding ProRes returned error exit code: 1 (0x1)
    
    It's unclear what the exit code means, in case it's a Windows system error then it possibly means:
    
    Função incorreta
    
    
    ------------------------ Video encoding ProRes ------------------------
    
    ffmpeg N-97868-gaa6f38c298-g38490cbeb3-gcc10.1.0 Patman
    
    C:\Portable\Staxrip\Apps\Encoders\ffmpeg\ffmpeg.exe -i C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs -c:v prores -an -y -hide_banner C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100_out.mov
    
    C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs: Unknown error occurred
    
    
       em StaxRip.Proc.Start() em D:\Projekte\VB\staxrip\General\Proc.vb:line 372
       em StaxRip.ffmpegEnc.Encode(String args) em D:\Projekte\VB\staxrip\Encoding\ffmpegEnc.vb:line 134
       em StaxRip.ffmpegEnc.Encode() em D:\Projekte\VB\staxrip\Encoding\ffmpegEnc.vb:line 119
       em System.Threading.Tasks.Parallel.<>c__DisplayClass4_0.<Invoke>b__0()
    --- Fim do rastreio da pilha da localização anterior em que a excepção foi emitida ---
       em System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw()
       em StaxRip.GlobalClass.ProcessJob(String jobPath) em D:\Projekte\VB\staxrip\General\GlobalClass.vb:line 302
    and this

    Code:
    ------------------------- System Environment -------------------------
    
    StaxRip    : 2.1.3.0
    Windows    : Windows 10 Enterprise 1909
    Language   : Portuguese (Portugal)
    CPU        : AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor
    GPU        : NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
    Resolution : 1920 x 1080
    DPI        : 96
    
    ----------------------- Media Info Source File -----------------------
    
    C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100.mp4
    
    General
    Complete name                        : C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100.mp4
    Format                               : MPEG-4
    Format profile                       : Base Media
    Codec ID                             : isom (isom/iso2/mp41/avc1)
    File size                            : 137 MiB
    Duration                             : 38 s 229 ms
    Overall bit rate                     : 30.1 Mb/s
    Movie name                           : 2020-05-03T164701+0100
    Performer                            : RicardoSky
    Recorded date                        : 2020-05-03T164701+0100
    Encoded date                         : UTC 2020-05-03 15:47:01
    Tagged date                          : UTC 2020-05-03 15:47:01
    Writing application                  : Dragon 4.7.1 / PI040384AB6A039698
    Cover                                : Yes
    xyz                                  : +40.5084-007.9599/
    Make                                 : Parrot
    Model                                : Bebop 2
    com.apple.quicktime.artist           : RicardoSky
    com.apple.quicktime.title            : 2020-05-03T164701+0100
    com.apple.quicktime.creationdate     : 2020-05-03T164701+0100
    com.apple.quicktime.location.ISO6709 : +40.50839367-007.95987083+266.40/
    com.apple.quicktime.make             : Parrot
    com.apple.quicktime.model            : Bebop 2
    com.parrot.model.id                  : 090c
    com.parrot.build.id                  : ardrone3-milos-4.7.1
    com.apple.quicktime.software         : Dragon 4.7.1
    com.parrot.run.date                  : 2020-05-03T164701+0100
    com.parrot.picture.hfov              : 78.00
    com.parrot.picture.vfov              : 49.00
    com.apple.quicktime.artwork          : (Binary)
    
    Video
    ID                                   : 1
    Format                               : AVC
    Format/Info                          : Advanced Video Codec
    Format profile                       : Main@L4
    Format settings                      : CABAC / 1 Ref Frames
    Format, CABAC                        : Yes
    Format, Reference frames             : 1 frame
    Format, GOP                          : M=1, N=30
    Codec ID                             : avc1
    Codec ID/Info                        : Advanced Video Coding
    Duration                             : 38 s 229 ms
    Bit rate                             : 30.0 Mb/s
    Width                                : 1 920 pixels
    Height                               : 1 080 pixels
    Display aspect ratio                 : 16:9
    Frame rate mode                      : Variable
    Frame rate                           : 29.970 (29970/1000) FPS
    Minimum frame rate                   : 29.836 FPS
    Maximum frame rate                   : 30.120 FPS
    Color space                          : YUV
    Chroma subsampling                   : 4:2:0
    Bit depth                            : 8 bits
    Scan type                            : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame)                   : 0.483
    Stream size                          : 137 MiB (100%)
    Encoded date                         : UTC 2020-05-03 15:47:01
    Tagged date                          : UTC 2020-05-03 15:47:01
    Codec configuration box              : avcC
    
    Other
    Type                                 : meta
    Duration                             : 38 s 229 ms
    
    ---------------------------- Extract cover ----------------------------
    
    MP4Box 0.9.0-DEV-rev0-g81b4481e1-gcc10.0.1 Patman
    
    C:\Portable\Staxrip\Apps\Support\MP4Box\MP4Box.exe -dump-cover C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100.mp4 -out C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\cover.jpg
    
    [iso file] Unknown top-level box type pvat
    
    Start:    13:29:38
    End:      13:29:40
    Duration: 00:00:02
    
    --------------------------- AviSynth Script ---------------------------
    
    LoadPlugin("C:\Portable\Staxrip\Apps\Plugins\Dual\L-SMASH-Works\LSMASHSource.dll")
    LSMASHVideoSource("C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100.mp4")
    #AssumeFPS(25)
    
    ------------------------- Source Script Info -------------------------
    
    Width     : 1920
    Height    : 1080
    Frames    : 1146
    Time      : 00:38.229
    Framerate : 29.977522 (60015/2002)
    Format    : YUV420P8
    
    ------------------------- Target Script Info -------------------------
    
    Width     : 1920
    Height    : 1080
    Frames    : 1146
    Time      : 00:38.229
    Framerate : 29.977522 (60015/2002)
    Format    : YUV420P8
    
    --------------------- Error Video encoding ProRes ---------------------
    
    Video encoding ProRes returned error exit code: 1 (0x1)
    
    It's unclear what the exit code means, in case it's a Windows system error then it possibly means:
    
    Função incorreta
    
    
    ------------------------ Video encoding ProRes ------------------------
    
    ffmpeg N-97868-gaa6f38c298-g38490cbeb3-gcc10.1.0 Patman
    
    C:\Portable\Staxrip\Apps\Encoders\ffmpeg\ffmpeg.exe -i C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs -c:v prores -an -y -hide_banner C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100_out.mov
    
    C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs: Unknown error occurred
    
    ------------------------ Video encoding ProRes ------------------------
    
    ffmpeg N-97868-gaa6f38c298-g38490cbeb3-gcc10.1.0 Patman
    
    C:\Portable\Staxrip\Apps\Encoders\ffmpeg\ffmpeg.exe -i C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs -c:v prores -an -y -hide_banner C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100_out.mov
    
    C:\Users\Utilizador\Desktop\source\Bebop2_20200503164701+0100_temp\Bebop2_20200503164701+0100.avs: Unknown error occurred
    
    Start:    13:30:19
    End:      13:30:24
    Duration: 00:00:04
    Last edited by ricardouk; 14th Jun 2020 at 08:17.
    I love it when a plan comes together!
    Quote Quote  
  15. Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    China
    Search Comp PM
    The 2.1.3 ver. doesn't support Chinese?Oh,on~~It's very very inconvenient for Chinese...
    Quote Quote  
  16. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Is it not possible, that staxrip uses its own version of avisynth instead of the "global" one? Especially with Avisnyth+?
    Quote Quote  
  17. Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Central Germany
    Search PM
    This is probably as possible as MeGUI does, IMHO.

    AviSynth+ allows clearing plugin autoload directories, in case of any registered by a separately installed version, and adding application specific directories.

    Plugin Autoloader
    Code:
    ClearAutoloadDirs()
    AddAutoloadDir(string path, bool toFront)
    Last edited by LigH.de; 15th Jun 2020 at 11:11.
    Quote Quote  
  18. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by LigH.de View Post
    This is probably as possible as MeGUI does, IMHO.
    In my case, svp is used with avisynth without plus and is incompatible. So staxrip should use its own version, if possible.
    Last edited by Bob.Dig; 16th Jun 2020 at 02:17.
    Quote Quote  
  19. Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Central Germany
    Search PM
    MVTools2:MFlowFps should be compatible. And probably not much different...?

    But you can't use a special AviSynth DLL just for one function. Only for a whole script. Means, would be a pity to surrender every advantage of AviSynth+ for just one incompatible plugin.
    Quote Quote  
  20. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by LigH.de View Post
    MVTools2:MFlowFps should be compatible. And probably not much different...?

    But you can't use a special AviSynth DLL just for one function. Only for a whole script. Means, would be a pity to surrender every advantage of AviSynth+ for just one incompatible plugin.
    No, this time I meant SVP for MPC-HC, not in StaxRip.
    Quote Quote  
  21. Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Central Germany
    Search PM
    So you mean ... you install legacy AviSynth globally to run SVP in MPC-HC, and StaxRip should use its own local AviSynth+ for its conversions. That may actually work.
    Quote Quote  
  22. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by LigH.de View Post
    So you mean ... you install legacy AviSynth globally to run SVP in MPC-HC, and StaxRip should use its own local AviSynth+ for its conversions. That may actually work.
    Yes!
    Quote Quote  
  23. Hello. I 'm trying to remux an mkv file to mp4 with staxrip. When the audio is DTS the process is smooth. However when the audio is Dolby True HD the process fails. Where should I enter the parameter -strict -2 . I can't figure it out. I 've tried at audio track's name but I still get the same message that TRUE-HD is experimental and I shall enter -strict -2.
    It's fixed in the last beta.

    https://staxrip.readthedocs.io/introduction.html#download

    I got a question regarding svpflow, there is an option core or MV. What is MV doing and what does the two next settings do, if you select MW.
    I don't know, svpflow presets were not created by me.

    I've used staxrip in the past so i might be out of touch with its "inner workings" etc, still easy to use, no problems setting up conversions/filters/codec but whenever i try to export to prores (no problems with other formats) it stops and displays the following warning, is it a ffmpeg issue? I used staxrip ffmpeg build witthe the following script and it converted it
    According to the log it could be an issue with your avisynth setup. Maybe try again with the last beta, it could be fixed meanwhile, here your settings work.

    Or try:

    Filters > Filter Setup > VapourSynth

    The 2.1.3 ver. doesn't support Chinese?Oh,on~~It's very very inconvenient for Chinese...
    More details please.

    Is it not possible, that staxrip uses its own version of avisynth instead of the "global" one? Especially with Avisnyth+?
    It's kind of a mess, staxrip has its own avisynth version included and it works if avisynth is not installed, so staxrip is fully portable and does not require installing avisynth, vapoursynth or anything else. But if avisynth is installed then the installed avisynth version is used, there is not much I can do about this because of the way how avisynth and avisynth tools are designed. Currently, staxrip included avisynth 3.6.1 test 8 because it's more stable than 3.6.0 and if you have avisynth installed then you will need to copy the included 3.6.1 test 8 binary to the system32 folder because staxrip does not allow old avisynth versions because of compatibility issues, people who still want to use an old installed avisynth version need to remove the avisynth line in the file apps\versions.txt.

    In my case, svp is used with avisynth without plus and is incompatible. So staxrip should use its own version, if possible.
    Technically hardly possible for most avisynth tools as they don't support a custom avisynth location, other tools like megui might only use one or two avisynth tools which allow to use a custom avisynth path but staxrip supports about ten avisynth tools and only one (avs2pipemod) supports a custom avisynth path but so far staxrip don't utilize this avs2pipemod ability. Feel free to create an issue tracker request on github to support portable mode for avs2pipemod.
    Quote Quote  
  24. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by stax76 View Post
    Technically hardly possible for most avisynth tools ...
    Thanks. I then will just use vapoursynth with staxrip, problem solved.

    Lately (2.1.3.0) I had a problem with one DTS track. Encoding it with the Opus-preset made a horrible sounding track, tried it three times. Encoding it with the AAC-preset worked fine.
    Quote Quote  
  25. Member
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    españa
    Search Comp PM
    hello good thanks for the new stable version as I change the preferences of the audios in previous versions I always left the Spanish first but in this new one it comes out by default first English and I don't see where I can change that

    thanks greetings
    Quote Quote  
  26. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by Negan View Post
    hello good thanks for the new stable version as I change the preferences of the audios in previous versions I always left the Spanish first but in this new one it comes out by default first English and I don't see where I can change that
    Have you tried this and saved as a template (autostart)?

    Image
    [Attachment 53845 - Click to enlarge]
    Quote Quote  
  27. Member
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    españa
    Search Comp PM
    yes spa eng und


    but it does not change so I had it in the previous version but in this new one it remains English as the main thanks for answering greetings
    Quote Quote  
  28. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by Negan View Post
    but it does not change so I had it in the previous version but in this new one it remains English as the main thanks for answering greetings
    You are right, it is the same here, always English the first track, even after I had removed "eng" completely.

    Image
    [Attachment 53863 - Click to enlarge]
    Quote Quote  
  29. Preferred Languages in the options dialog is what automatically gets demuxed.

    What language will be detected and used is defined in the Language field of the audio dialog.
    Quote Quote  
  30. Member Bob.Dig's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Berlin
    Search PM
    Originally Posted by stax76 View Post
    Preferred Languages in the options dialog is what automatically gets demuxed.

    What language will be detected and used is defined in the Language field of the audio dialog.
    I am blind. Where to find this dialog?
    Quote Quote  



Similar Threads