VideoHelp Forum

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.
Please consider supporting us by disabling your ad blocker or buy PlayOn (record Netflix) :)
+ Reply to Thread
Page 7 of 7
FirstFirst ... 5 6 7
Results 181 to 200 of 200
Thread
  1. Originally Posted by tormento View Post
    Originally Posted by real.finder View Post
    you ask lazy guy to do somthing
    Lol... could you explain how prefilter auto works and with which parameters?
    http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1773050&highlight=SMDegrain#post1773050

    and you don't need to use parameters for it, just use lsb clip with or without lsb_in (According to your input clip, not the prefilter one)

    it work by check if the prefilter clip height is doubled or not, and if it doubled it will use lsb_in=true in Dither_Luma_Rebuild (or just use ditherpost if TV_Range=false), with lsb_in in Dither_Luma_Rebuild can gave more Quality than using ditherpost then Dither_Luma_Rebuild

    And the TV_Range=off kicks in the range expansion or also the "on"?
    TV_Range=false mean no Dither_Luma_Rebuild ('Str' and 'Amp' parameters will do nothing)
    Last edited by real.finder; 21st Nov 2016 at 14:47.
    Quote Quote  
  2. Ehm. Some examples for a BD input for good usage?
    Quote Quote  
  3. After latest update:

    Code:
    Simple x264 Launcher (Build #1060), built 2016-10-21
    
    Job started at 2016-12-01, 03:17:06.
    
    Source file : E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.avs
    Output file : E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.mkv
    
    --- SYSTEMINFO ---
    
    Binary Path : D:\eseguibili\media\x264 launcher
    Avisynth    : Yes
    VapourSynth : No
    
    --- SETTINGS ---
    
    Encoder : x264 (AVC/H.264), 64-Bit (x64), 8-Bit
    Source  : Avisynth (avs)
    RC Mode : CRF
    Preset  : slow
    Tuning  : <None>
    Profile : High
    Custom  : --level 4.1 --keyint 240 --vbv-bufsize 78125 --vbv-maxrate 62500 --aq-mode 2 --sar 1:1
    
    --- CHECK VERSION ---
    
    Detect video encoder version:
    
    Creating process:
    "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\x264_8bit_x64.exe" --version
    
    x264 0.148.2721kMod 72d53ab
    (libswscale 4.1.100)
    (libavformat 57.50.100)
    (ffmpegsource 2.22.1.0)
    built by Komisar on Sep 23 2016, gcc: 4.9.2 (multilib.generic.Komisar)
    x264 configuration: --bit-depth=8 --chroma-format=all
    libx264 configuration: --bit-depth=8 --chroma-format=all
    x264 license: GPL version 2 or later
    libswscale/libavformat/ffmpegsource license: GPL version 2 or later
    
    Detect video source version:
    
    Creating process:
    "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\avs2yuv_x64.exe"
    
    Avs2YUV 0.24bm3
    
    > x264 revision: 2721 (core #148) - with custom patches!
    > Avs2YUV version: 0.24.3
    
    --- GET SOURCE INFO ---
    
    Creating process:
    "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\avs2yuv_x64.exe" -frames 1 "E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.avs" NUL
    
    error: Script error: There is no function named 'ExtractU'.
    (D:/Programmi/media/AviSynth+/plugins64/SMDegrain-2016_1129�realfinder.avsi, line 767)
    (D:/Programmi/media/AviSynth+/plugins64/SMDegrain-2016_1129�realfinder.avsi, line 173)
    (E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.avs, line 19)
    
    PROCESS EXITED WITH ERROR CODE: 1
    AFAIK ExtractU is only in development version of AviSynth+ not yet released
    Quote Quote  
  4. Originally Posted by tormento View Post
    After latest update:

    Code:
    Simple x264 Launcher (Build #1060), built 2016-10-21
    
    Job started at 2016-12-01, 03:17:06.
    
    Source file : E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.avs
    Output file : E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.mkv
    
    --- SYSTEMINFO ---
    
    Binary Path : D:\eseguibili\media\x264 launcher
    Avisynth    : Yes
    VapourSynth : No
    
    --- SETTINGS ---
    
    Encoder : x264 (AVC/H.264), 64-Bit (x64), 8-Bit
    Source  : Avisynth (avs)
    RC Mode : CRF
    Preset  : slow
    Tuning  : <None>
    Profile : High
    Custom  : --level 4.1 --keyint 240 --vbv-bufsize 78125 --vbv-maxrate 62500 --aq-mode 2 --sar 1:1
    
    --- CHECK VERSION ---
    
    Detect video encoder version:
    
    Creating process:
    "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\x264_8bit_x64.exe" --version
    
    x264 0.148.2721kMod 72d53ab
    (libswscale 4.1.100)
    (libavformat 57.50.100)
    (ffmpegsource 2.22.1.0)
    built by Komisar on Sep 23 2016, gcc: 4.9.2 (multilib.generic.Komisar)
    x264 configuration: --bit-depth=8 --chroma-format=all
    libx264 configuration: --bit-depth=8 --chroma-format=all
    x264 license: GPL version 2 or later
    libswscale/libavformat/ffmpegsource license: GPL version 2 or later
    
    Detect video source version:
    
    Creating process:
    "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\avs2yuv_x64.exe"
    
    Avs2YUV 0.24bm3
    
    > x264 revision: 2721 (core #148) - with custom patches!
    > Avs2YUV version: 0.24.3
    
    --- GET SOURCE INFO ---
    
    Creating process:
    "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\avs2yuv_x64.exe" -frames 1 "E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.avs" NUL
    
    error: Script error: There is no function named 'ExtractU'.
    (D:/Programmi/media/AviSynth+/plugins64/SMDegrain-2016_1129�realfinder.avsi, line 767)
    (D:/Programmi/media/AviSynth+/plugins64/SMDegrain-2016_1129�realfinder.avsi, line 173)
    (E:\in\2_14 Suicide squad (extended)\suicide_44.avs, line 19)
    
    PROCESS EXITED WITH ERROR CODE: 1
    AFAIK ExtractU is only in development version of AviSynth+ not yet released
    yes, you can replace ExtractU by UToY8, and ExtractV by VToY8 until it released
    Quote Quote  
  5. Originally Posted by real.finder View Post
    yes, you can replace ExtractU by UToY8, and ExtractV by VToY8 until it released
    Got it from creator
    Quote Quote  
  6. Originally Posted by real.finder View Post
    10- add MDegrain4 and MDegrain5, this will make tr=4 or 5 faster
    Any idea of why now tr=6 is less effective than tr=5 and almost same as tr=4?

    Plus Pee Wee's big adventure.264 (Pee Wee's big adventure.dgi) and the script

    PHP Code:
    SetMemoryMax(8000)
    SetFilterMTMode("DEFAULT_MT_MODE"2)
    SetFilterMTMode("ChangeFPS"3)

    SetFilterMTMode("DGSource"3)
    LoadPlugin("D:\eseguibili\media\DGDecNV\x64\DGDecodeNV.dll")
    DGSource("F:\raw\Pee Wee's big adventure.dgi")

    ChangeFPS(last,last,true)

    SMDegrain (tr=4,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false)

    Prefetch(8
    crashes with latest beta of KNLMeansCL, while works with 0.7.7.

    To make it work with latest beta, I have to use Prefetch(7).
    Last edited by tormento; 5th Dec 2016 at 23:33.
    Quote Quote  
  7. Originally Posted by tormento View Post
    Originally Posted by real.finder View Post
    10- add MDegrain4 and MDegrain5, this will make tr=4 or 5 faster
    Any idea of why now tr=6 is less effective than tr=5 and almost same as tr=4?

    Plus Pee Wee's big adventure.264 (Pee Wee's big adventure.dgi) and the script

    PHP Code:
    SetMemoryMax(8000)
    SetFilterMTMode("DEFAULT_MT_MODE"2)
    SetFilterMTMode("ChangeFPS"3)

    SetFilterMTMode("DGSource"3)
    LoadPlugin("D:\eseguibili\media\[url=https://www.videohelp.com/software/DGDecNV]DGDecNV[/url]\x64\[url=https://www.videohelp.com/software/DGMPGDec]DGDecodeNV[/url].dll")
    DGSource("F:\raw\Pee Wee's big adventure.dgi")

    ChangeFPS(last,last,true)

    SMDegrain (tr=4,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false)

    Prefetch(8
    crashes with latest beta of KNLMeansCL, while works with 0.7.7.

    To make it work with latest beta, I have to use Prefetch(7).
    are you always use lsb=true? I found something in tr=5 without lsb and fix it now (it was copy past typo)
    Quote Quote  
  8. Originally Posted by real.finder View Post
    are you always use lsb=true?
    Yes. AFAIK gives better results.
    Originally Posted by real.finder View Post
    I found something in tr=5 without lsb and fix it now (it was copy past typo)
    Ok, will try.
    Quote Quote  
  9. Originally Posted by real.finder View Post
    try with always_mdegrainn=true
    Files:

    pee.264
    pee.dgi

    SMDegrain.avsi + this variation to use KNLMeansCL 1.0

    Basic script and variations:

    PHP Code:
    SetMemoryMax(8000)
    SetFilterMTMode("DEFAULT_MT_MODE"2)
    SetFilterMTMode("ChangeFPS"3)

    SetFilterMTMode("DGSource"3)
    LoadPlugin("D:\eseguibili\media\[url=https://www.videohelp.com/software/DGDecNV]DGDecNV[/url]\x64\[url=https://www.videohelp.com/software/DGMPGDec]DGDecodeNV[/url].dll")
    DGSource("E:\in\Pee Wee's big adventure\pee.dgi")

    ChangeFPS(last,last,true)

    SMDegrain (tr=4,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false)

    Prefetch(7
    Code:
    encoded 2162 frames, 7.81 fps, 4015.53 kb/s, duration 0:04:36.77
    av2y [info]: E:\in\Pee Wee's big adventure\pee_44.avs: 1920x1080, 2997/125 fps, 2162 frames
    Final file size is 43.2 MB bytes.
    PHP Code:
    SMDegrain (tr=4,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false,always_MDegrainN=true
    Code:
    encoded 2162 frames, 7.72 fps, 4245.76 kb/s, duration 0:04:40.05
    av2y [info]: E:\in\Pee Wee's big adventure\pee_44a.avs: 1920x1080, 2997/125 fps, 2162 frames
    Final file size is 45.7 MB bytes.
    PHP Code:
    SMDegrain (tr=5,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false
    Code:
    encoded 2162 frames, 7.00 fps, 3771.63 kb/s, duration 0:05:08.76
    av2y [info]: E:\in\Pee Wee's big adventure\pee_54.avs: 1920x1080, 2997/125 fps, 2162 frames
    Final file size is 40.6 MB bytes.
    PHP Code:
    SMDegrain (tr=5,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false,always_MDegrainN=true
    Code:
    encoded 2162 frames, 6.81 fps, 3991.23 kb/s, duration 0:05:17.41
    av2y [info]: E:\in\Pee Wee's big adventure\pee_54a.avs: 1920x1080, 2997/125 fps, 2162 frames
    Final file size is 42.9 MB bytes.
    PHP Code:
    SMDegrain (tr=6,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false
    Code:
    encoded 2162 frames, 6.16 fps, 3806.16 kb/s, duration 0:05:51.22
    av2y [info]: E:\in\Pee Wee's big adventure\pee_64.avs: 1920x1080, 2997/125 fps, 2162 frames
    Final file size is 40.9 MB bytes.
    PHP Code:
    SMDegrain (tr=6,PreFilter=4,thSAD=400,contrasharp=false,refinemotion=false,truemotion=true,plane=4,chroma=true,lsb=true,mode=6,TV_range=false,always_MDegrainN=true
    Code:
    encoded 2162 frames, 6.12 fps, 3806.16 kb/s, duration 0:05:53.37
    av2y [info]: E:\in\Pee Wee's big adventure\pee_64a.avs: 1920x1080, 2997/125 fps, 2162 frames
    Final file size is 40.9 MB bytes.
    Something is going wrong, I think, in script or in latest MVTools iteration. How is possible that a 6 frame noise reduction is less effective than a 5 frame and almost equivalent to a 4?
    Quote Quote  
  10. Does SMDegrain now support Avisynth+'s native 16-bit format or still relies on lsb?
    Quote Quote  
  11. Originally Posted by real.finder View Post
    new edit in same post
    86s gives me error:

    Code:
    [2017-02-05][19:53:58] Simple x264 Launcher (Build #1086), built 2017-01-14
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Job started at 2017-02-05, 19:53:58.
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Source file : E:\in\1_45 wave, The\wave_44.avs
    [2017-02-05][19:53:58] Output file : E:\in\1_45 wave, The\wave_44.mkv
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] --- SYSTEMINFO ---
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Binary Path : D:\eseguibili\media\x264 launcher
    [2017-02-05][19:53:58] Avisynth    : Yes
    [2017-02-05][19:53:58] VapourSynth : No
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] --- SETTINGS ---
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Encoder : x264 (AVC/H.264), 64-Bit (x64), 8-Bit
    [2017-02-05][19:53:58] Source  : Avisynth (avs)
    [2017-02-05][19:53:58] RC Mode : CRF
    [2017-02-05][19:53:58] Preset  : slow
    [2017-02-05][19:53:58] Tuning  : <None>
    [2017-02-05][19:53:58] Profile : High
    [2017-02-05][19:53:58] Custom  : --level 4.1 --keyint 240 --vbv-bufsize 78125 --vbv-maxrate 62500 --aq-mode 2 --sar 1:1
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] --- CHECK VERSION ---
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Detect video encoder version:
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Creating process:
    [2017-02-05][19:53:58] "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\x264_8bit_x64.exe" --version
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] x264 0.148.2744kMod b97ae06
    [2017-02-05][19:53:58] (libswscale 4.3.101)
    [2017-02-05][19:53:58] (libavformat 57.58.101)
    [2017-02-05][19:53:58] (ffmpegsource 2.23.0.0)
    [2017-02-05][19:53:58] built by Komisar on Dec 3 2016, gcc: 4.9.2 (multilib.generic.Komisar)
    [2017-02-05][19:53:58] x264 configuration: --bit-depth=8 --chroma-format=all
    [2017-02-05][19:53:58] libx264 configuration: --bit-depth=8 --chroma-format=all
    [2017-02-05][19:53:58] x264 license: GPL version 2 or later
    [2017-02-05][19:53:58] libswscale/libavformat/ffmpegsource license: GPL version 2 or later
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Detect video source version:
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:58] Creating process:
    [2017-02-05][19:53:58] "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\avs2yuv_x64.exe"
    [2017-02-05][19:53:58] 
    [2017-02-05][19:53:59] Avs2YUV 0.24bm5
    [2017-02-05][19:53:59] 
    [2017-02-05][19:53:59] > x264 revision: 2744 (core #148) - with custom patches!
    [2017-02-05][19:53:59] > Avs2YUV version: 0.24.5
    [2017-02-05][19:53:59] 
    [2017-02-05][19:53:59] --- GET SOURCE INFO ---
    [2017-02-05][19:53:59] 
    [2017-02-05][19:53:59] Creating process:
    [2017-02-05][19:53:59] "D:\eseguibili\media\x264 launcher\toolset\x64\avs2yuv_x64.exe" -frames 1 E:\in\1_45WA~1\wave_44.avs NUL
    [2017-02-05][19:53:59] 
    [2017-02-05][19:53:59] error: Evaluate: operand of `!' must be boolean (true/false)
    [2017-02-05][19:53:59] (D:/Programmi/media/AviSynth+/plugins64/SMDegrain-3.1.2�86s�realfinder.avsi, line 101)
    [2017-02-05][19:53:59] (E:\in\1_45WA~1\wave_44.avs, line 13)
    [2017-02-05][19:53:59] 
    [2017-02-05][19:53:59] PROCESS EXITED WITH ERROR CODE: 1
    I usually modify line 821 to use KNLMeans 1.0 but always worked and I don't think it's this:

    Code:
    cnl     = chroma && fullchr ? "YUV" : "Y"
                                                  nlc     = Eval("nlc.KNLMeansCL(D=d, A=a, h=h,lsb_inout=lsb_in || lsb,device_type=device_type,device_id=deviceid,channels=cnl" + knlm_params + ")")
    Quote Quote  
  12. Originally Posted by tormento View Post
    [2017-02-05][19:53:59] error: Evaluate: operand of `!' must be boolean (true/false)
    [2017-02-05][19:53:59] (D:/Programmi/media/AviSynth+/plugins64/SMDegrain-3.1.2�86s�realfinder.avsi, line 101)
    [2017-02-05][19:53:59] (E:\in\1_45WA~1\wave_44.avs, line 13)
    [2017-02-05][19:53:59]
    [2017-02-05][19:53:59] PROCESS EXITED WITH ERROR CODE: 1[/CODE]
    fixed
    Quote Quote  
  13. Originally Posted by tormento View Post
    @real.finder

    Would you try a build with DGDenoise? http://rationalqm.us/board/viewtopic.php?f=5&t=506&start=90
    don't have nvidia
    Quote Quote  
  14. Originally Posted by real.finder View Post
    Originally Posted by tormento View Post
    @real.finder

    Would you try a build with DGDenoise? http://rationalqm.us/board/viewtopic.php?f=5&t=506&start=90
    don't have nvidia
    Me yes.

    Write the code and I will test it for you
    Quote Quote  
  15. Originally Posted by tormento View Post
    Originally Posted by real.finder View Post
    Originally Posted by tormento View Post
    @real.finder

    Would you try a build with DGDenoise? http://rationalqm.us/board/viewtopic.php?f=5&t=506&start=90
    don't have nvidia
    Me yes.

    Write the code and I will test it for you
    I can't cuz I will not see what is going on in denoise, you can always use prefilter with clip, so it's not a big problem
    Quote Quote  
  16. Now that Masktools too has been ported to high bit, what else is needed but KNLMeansCL to create a complete and I hope faster 16 bit environment script?
    Quote Quote  
  17. Originally Posted by tormento View Post
    Now that Masktools too has been ported to high bit, what else is needed but KNLMeansCL to create a complete and I hope faster 16 bit environment script?
    will did new edit soon, but you still can't use all options, there are many plugins don't has native high bit yet
    Quote Quote  
  18. When using your latest version of SMDegrain, I get this: http://i.imgur.com/NrbR1kX.png

    Thoughts? Is there an updated dependency I'm missing somewhere?

    Edit: I should note I am using the latest mvtools-pfmod and Masktools2-pfmod but the problem presents even with those reverted.

    Also using Avisynth+ r2455-MT from pinterf

    Edit2: I guess I should also just get to the point for my base problem and why I'm trying your version. I upgraded to a Ryzen R7 1800X from an Intel i7-4790k. Every time I use smdegrain on my new Ryzen box regardless which version, it crashes several hundred frames into the encode. No reason given for why. It just does. Any thoughts on that?

    Edit3: So it turns out that fftw doesn't work on AMD Ryzen. dfttest and fft3dfilter both fail to see more than 240 frames, which is causing the issue. I tried to compile new .dlls but the configure script for the newest version 3.3.6-pl1 doesn't have the ability to make a portable binary for some reason.

    Regardless, I'm still interested why I get those duplicated images using your version.
    Last edited by begna112; 18th Mar 2017 at 23:54.
    Quote Quote  
  19. Originally Posted by begna112 View Post
    When using your latest version of SMDegrain, I get this: http://i.imgur.com/NrbR1kX.png

    Thoughts? Is there an updated dependency I'm missing somewhere?

    Edit: I should note I am using the latest mvtools-pfmod and Masktools2-pfmod but the problem presents even with those reverted.

    Also using Avisynth+ r2455-MT from pinterf

    Edit2: I guess I should also just get to the point for my base problem and why I'm trying your version. I upgraded to a Ryzen R7 1800X from an Intel i7-4790k. Every time I use smdegrain on my new Ryzen box regardless which version, it crashes several hundred frames into the encode. No reason given for why. It just does. Any thoughts on that?

    Edit3: So it turns out that fftw doesn't work on AMD Ryzen. dfttest and fft3dfilter both fail to see more than 240 frames, which is causing the issue. I tried to compile new .dlls but the configure script for the newest version 3.3.6-pl1 doesn't have the ability to make a portable binary for some reason.

    Regardless, I'm still interested why I get those duplicated images using your version.
    with what script? and can you upload sample from source?
    Last edited by real.finder; 19th Mar 2017 at 23:36.
    Quote Quote