VideoHelp Forum

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Consider supporting us by disable your adblocker or Try ConvertXtoDVD and convert all your movies to DVD. Free trial ! :)
+ Reply to Thread
Results 1 to 14 of 14
Thread
  1. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    HLEP! I NEED AN ADULT!

    Code:
    DirectShowSource("G:\AVCHD\BDMV\STREAM\00001.MTS") 
    AssumeTFF()
    QTGMC(preset="very slow")
    Click image for larger version

Name:	QTGMC error.png
Views:	408
Size:	9.3 KB
ID:	29087

    No, in all seriousness, how do I fix this?
    I installed everything the way everyone says it is supposed to
    be installed in just about every thread on the subject.
    I am using AviSynth 2.6.0
    Quote Quote  
  2. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    I got the avsi file and...not much better. We're still not getting any video.

    Click image for larger version

Name:	QTGMC error.png
Views:	492
Size:	16.4 KB
ID:	29089
    Quote Quote  
  3. Groucho2004
    Guest
    For starters, run this tool.
    1. File -> Save info
    2. Tools -> Plugin Info -> Save plugin info report
    3. Post both logs and any error messages you might get.
    Quote Quote  
  4. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    Logs here. I didn't get error messages running this program.
    Image Attached Files
    Quote Quote  
  5. Groucho2004
    Guest
    OK. Remove these files temporarily from your plugin directory:
    mt_masktools-26.dll
    mvtools2.dll
    RemoveGrainSSE2.dll
    RepairSSE2.dll
    SSE2Tools.dll
    VerticalCleanerSSE2.dll

    Copy the files from this archive to your plugin directory.

    Try again
    Quote Quote  
  6. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    Still won't work, but something changed so I guess that's progress.

    Click image for larger version

Name:	QTGMC error.png
Views:	578
Size:	15.0 KB
ID:	29092
    Quote Quote  
  7. Groucho2004
    Guest
    You might be missing the FFTW3.DLL support library, see here.

    Also, see this note from qtgmc.avsi:
    # For FFT3DFilter & ddftest you also need the FFTW3 library (FFTW.org). On Windows the file needed for both is libfftw3f-3.dll. However, for FFT3DFilter
    # the file needs to be called FFTW3.dll, so you will need two copies and rename one. On Windows put the files in your System32 or SysWow64 folder
    Quote Quote  
  8. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    Name:  QTGMC error.png
Views: 695
Size:  12.1 KB

    Code:
    DirectShowSource("C:\Users\d00m\Desktop\00001.MTS") 
    AssumeTFF()
    QTGMC(preset="very slow")
    Quote Quote  
  9. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    I got the DLLs and it's still giving me line 467.
    Quote Quote  
  10. Groucho2004
    Guest
    Grrr.
    1. Use this nnedi3.dll
    2. Try another preset (slow)
    Quote Quote  
  11. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    Slow didn't work until I put the DLL in place. Now it works, finally. Thanks for that.
    Quote Quote  
  12. Groucho2004
    Guest
    One problem with QTGMC (and probably other complex scripts) is that there are so many sets of DLLs, each one supposed to solve some problems but unfortunately introducing new ones. If you run into problems again you might be better off posting in the QTGMC thread on Doom9.
    Quote Quote  
  13. Nice help here ...
    To run QTGMC, it might be better, to create extra directory for it's plugins, downloaded from web whole plugin package , to better not introduce possible conflicts, then just to load them manualy in the script,
    Code:
    Import("C:\........\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\QTGMC-3.32.avsi")                             
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\mvtools2.dll")                            
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\RemoveGrainSSE2.dll")                     
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\RepairSSE2.dll")                          
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\mt_masktools-25.dll")                     
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\nnedi3.dll")                              
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\dfttest.dll")                             
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\EEDI2.dll")                               
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\FFT3DFilter.dll")                         
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\nnedi.dll")                               
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\nnedi2.dll")                              
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\SSE2Tools.dll")                           
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\VerticalCleanerSSE2.dll")                 
    LoadPlugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\AddGrainC.dll")                           
    Load_Stdcall_plugin("C:\.......\QTGMC 32-bit Plugins\Avisynth 32-bit Plugins\yadif.dll")                      
    
    #rest of script
    Quote Quote  
  14. Member bakonfreek's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Search Comp PM
    Thanks for that, Al, I may use that in the very likely event that my computer needs to have Windows reinstalled again.
    Quote Quote