VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
Thread
  1. Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Romania
    Search Comp PM
    Hi, I will start with the begining: I have a .ts video (15 GB HD capure) and I want to encode it to .mkv with RipBot264.

    .TS file:
    ---------
    Size...............15.84 GB (MPEG-2,Capture)
    Runtime............2:03:00
    Bitrate............17613 kbps
    Profile............Main@High
    Resolution.........1920x1080 (16:9)
    Framerate..........29.970 frames/s
    Audio..............English AC-3 5.1 @ 384kbps

    .mkv (output):
    --------------
    Size...............8.74 GB
    Runtime............2:03:00
    Bitrate............ -
    Profile............High@L4.1
    Resolution.........1920x1080 (16:9)
    Framerate..........29.970 frames/s (23.976 frames/s if possible)
    Audio..............English AC-3 5.1 @ 384kbps

    What I did and, what is my problem:
    It took 18h and 44m to encode because of my processor, but it came almost perfect.
    The only problem is that after encoding the video quality has a problem, blurr efect I may say, some kind of lines.


    These are my RipBot Encoding Settings:
    --------------------------------------
    http://i54.tinypic.com/2ijkinl.jpg

    This is the from original video:
    --------------------------------
    http://d01.megashares.com/dl/d228832/Source.ts --- video
    http://www.megaupload.com/?d=Z01TBQUW --- video
    http://i56.tinypic.com/2j4vgcw.jpg --- image

    This is the from encoded video:
    -------------------------------
    http://d01.megashares.com/dl/21c04d3/Encoded.mkv --- video
    http://www.megaupload.com/?d=NXDRLU8J --- video
    http://i52.tinypic.com/2rnv8r7.jpg --- image


    Maybe it has something to do with the frames, maybe because I croped it to have no black bars, I don't know what am I missing.
    I am a newbie at RipBot, I don't know what those encoding settings mean and frames do, but WHY does my RipBot make the video look like that?
    What should I check, or what should I uncheck, or what should I change in order to make my video a flawess 1080p?
    Please someone help me with this.
    Quote Quote  
  2. I'm a MEGA Super Moderator Baldrick's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    It's interlaced so try deinterlace it. Under Encoding settings click on Properties and under Deinterlace try Top field 29.97fps.
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Romania
    Search Comp PM
    OMG Baldrick I don't know how to thank you, that was it, it fixed the image, I deinterlace it at 29,97 and now the video is flawess. Thank you verry much I wish I could hug you right now. I wish you an awesome sunday !!


    LE:// I just encoded a sample, and I notice that the video and the sound is out of sync, for about 1 second.

    Made 2 encoding:
    1: 29.97 FPS --- http://www.megaupload.com/?d=EVEI6IBQ
    2: 23.97 FPS --- http://www.megaupload.com/?d=K1BEFCPN

    And in both the sound is out of sync.
    Do I need to change the audio from 29.97fps to 23.976fps with a separate program and then mux it to mkv or I cand do it with Ripbot or tsmuxer or mkv merge?
    Last edited by dracusorr; 12th Sep 2010 at 12:48. Reason: edited
    Quote Quote  
  4. I'm a MEGA Super Moderator Baldrick's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    Constant out of sync? Or does it get worse and worse?


    And I would try another free converter, maybe staxrip or xvid4psp and see how it works.
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Romania
    Search Comp PM
    It's constant for about 1 sec. Did not encoded the hole video, only 1 min to see result. I think it's because I deinterlace the video, and that's way the sound is out of sync, and I need to "deinterlace" the sound to 29.97 or 23.97 to be exactly like the video. This is what I think.

    If you have any ideea I am waiting, unthill then I will try staxrip and xvid4psp.

    Thanks again.
    Quote Quote  
  6. You must select INVERSE TELECINE instead of Top field.

    My result
    http://www.mediafire.com/file/d3tlf210c8j4sfi/Source.mkv
    Quote Quote  



Similar Threads