VideoHelp Forum


Try DVD Fab Video Downloader and rip Netflix video! Or Try DVD Fab and copy Blu-rays! or rip iTunes movies!
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Thread
  1. I trust somebody would be able to help.

    I am using IP cameras from two different suppliers in China namely MWR and Tenvis. I am also streaming this to Active Webcam V 11.5 and I am getting great results. ( As far as I am concerned this is great motion detection/recording software with very nice and handy features.)

    The original problem was that AW 11.5 did not have any of these makes as a "standard" option so I had to search and experiment for quite some time to get the "setup string" for the cameras. I now get good results for video but so far have been unable to get the setup string for audio, especially for the Tenvis camera.
    If I access the camera via IE I can get the audio as well but as I understand from the manufacturer, this is "built into" the software when using IE. ( Only IE works...but not Firefox )

    Now, my question is:

    Does any one have an idea how I should go about finding the string for the audio ? In the AW software there is a section to do the audio setup but I have no idea what this should be.
    Help would be greatly appreciated !
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Madrid
    Search PM
    Please, Can you show me the way to setup the video (TENVIS camera JPT3815W) with Active Webcam SW?

    Thanks in advance
    Quote Quote  
  3. Sorry for the belated reply.

    The setup string in the camera interface window that you need for Tenvis in Active Webcam is :

    http://192.168.0.253/?action=stream/?channel=1.mjpeg

    Where the Ip address is that of your camera and the default username/p/w is admin/admin

    Good luck !
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Madrid
    Search PM
    Thanks for your answer

    As far as I understand, I have to put in Active Webcam device setup window (see picture attached):

    Click image for larger version

Name:	Capture1.JPG
Views:	965
Size:	78.2 KB
ID:	16599
    • Video Device:
    Network IP Camera = selected
    Camera Model = Unknown
    IP address o URL= 192.168.1.239 (this is my ip configuration)
    Port= 82 (this is my port)
    User ID= mleon
    Password=XXXXXX

    After this configuration, I think I have to push the button "Camera Interface" to access to new window

    • Network Camera Interface - General
    Camera Model= Unknown
    Address of administration web page=
    Address of Camera Web Page=
    String to request JPEG image= http//192.168.1.239/?action=stream/?channel=1.mjpeg
    (I think I have to add my pesonal user/password to this sentence, but I don't know how)
    String to reset Camera=

    Use DLL to comunicate with camera= NO selected


    Many many thanks If you can help me to configurate the camera

    In any case thank for your dedication

    Regards
    Quote Quote  
  5. You have the settings right !

    You do not have to add un/pw to the request string as you already have this in the device window. After you have done the setup and the video works, then save the setup under the name "Tenvis' and you should be able to go back to the settings in future.

    Your camera should stream video to the SW now. In my opinion the software is great but do not expect ANY support from the SW company. They simply do not reply to emails.

    Just another tip......... When you view the camera video on your browser ( IE or Firefox ) , do a right click on the picture and view the source. You should then see the setup string as well.

    Good luck !!
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Madrid
    Search PM
    After some "trials hours".....I can't get the video

    Tomorrow will be another day

    If you could waste some of your time, I can pass you the way to access to my IP cam

    Regards
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Madrid
    Search PM
    New day...new ideas.......get solution

    After checking all without success. I've detected some issues regarding firmware version in TENVIS IP camera

    see http://forum.tenvis.com/thread-1933-1-1.html

    So, I change the firmware from the new one (1.7.15) to the old one (1.7.10) and now...... it's works

    Finally these are the sentence:

    String to request JPEG image=http://{CAMERA_IP}/videostream.cgi?user={USER_ID}&pwd={PASSWORD}

    Pan left ... http://{CAMERA_IP}/decoder_control.cgi?command=0&user={USER_ID}&pwd={PASSWORD}
    Pan left stop ..... command=1
    Pan right ...........command=2
    Pan left stop ..... command=3
    .......



    Ok, thanks, if I can get audio I will inform you

    Regards
    Last edited by Mleon; 5th Mar 2013 at 17:41.
    Quote Quote  



Similar Threads