VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 15 of 15
Thread
  1. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    i actually just bought a dvd player- Philips DVP 5990 +dvix +usb with external 160GB external HardDrive. my player won't see anything after i connect the HardDrive. i have videos in avi format file in folders, plus other junk on the HardDrive such as some software files and documents and so on. do i have to have only avi files onthe HardDrive for my player to see any files or is there another way to do it. my HD is FAT32 formatted. am i doing something wrong. my player does recognize my external HardDrive, but when it pulls up the menu for usb, it shows blank.

    thank you

    spidermen
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    one of the best forums online and no one can help, 28 people rad it but not one reply
    Quote Quote  
  3. aBigMeanie aedipuss's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    666th portal
    Search Comp PM
    did you bother to search for yourself at all? took all of 5 seconds.

    https://forum.videohelp.com/topic356957.html
    --
    "a lot of people are better dead" - prisoner KSC2-303
    Quote Quote  
  4. format your drive using SwissKnife http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm

    mine works fine with WD pasport 250GB (over 120 movies)

    and this link for custom firmware

    https://forum.videohelp.com/topic355675.html
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by aedipuss
    did you bother to search for yourself at all? took all of 5 seconds.

    https://forum.videohelp.com/topic356957.html
    yes, i did indeed read the forums and reviews, but that didn't answer my question at all. my drive is already fat32 formatted, but my main concern was can i place other junk on it as well does that effect the fact that HD won't be accepted by the player because of it recognizing other data on the hard drive instead of just videos files.
    Quote Quote  
  6. I have other files and software on the HD no issues at all. give SwissKnife a try
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by MJA
    I have other files and software on the HD no issues at all. give SwissKnife a try
    thanks for a quick reply, did your videos work with default firmware while other files and software on the HD, or was it after u updated to vb6rocod firmware..

    thank a bunch...

    i just pluged it in before turning it on and after turning the player on, it picks it up but still no video files or any folders shown. thanks for all your help.
    Quote Quote  
  8. Mod Neophyte Super Moderator redwudz's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    USA
    Search Comp PM
    From the same thread MJA linked to: https://forum.videohelp.com/topic355675-90.html#1894706 I used that method with Swissknife and the other programs to be able to select any of the videos with just the remote keypad. Windows can only make 32GB FAT32 partitions, so a different formatting method needs to be used.

    As far as having other files on the drive, shouldn't matter. But you could test that out with most any USB thumb drive. I would put non-video data in a separate folder, so you don't have them all though the menu. I would also try reformatting the HDD with Swissknife and you may find it works.
    Quote Quote  
  9. all my videos (DIVX) worked fine with both firmware.

    I will let some one else answer the 2ed part.
    what kind of AVI files by the way?
    Quote Quote  
  10. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    i see thank you redwudz and MJA, i tried pluging a tump drive and it picked up without a problem, the thing is my harddrive was 160gb fat32 partion formatted when it came out of box and i never refromated, i will try moving 160gb worth of data on my computer then try Swissknife to format it to fat32. thank you
    Quote Quote  
  11. Originally Posted by spidermen
    i see thank you redwudz and MJA, i tried pluging a tump drive and it picked up without a problem, the thing is my harddrive was 160gb fat32 partion formatted when it came out of box and i never refromated, i will try moving 160gb worth of data on my computer then try Swissknife to format it to fat32. thank you

    post again when u are done

    don't forget to update the firmware with the custom made one . it added long filename display
    Quote Quote  
  12. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    right, thank you. also the coustoemr one had a palversion on it too on page 4, herer is the link to that post https://forum.videohelp.com/topic355675-90.html#1895089

    that will work as well, since the encoder kept updating the firmware of bugss.
    Quote Quote  
  13. Mod Neophyte Super Moderator redwudz's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    USA
    Search Comp PM
    Not sure what you are asking in the last post, but the US version of the 5990 plays PAL format Xvid/Divx with no problems.
    Quote Quote  
  14. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Originally Posted by spidermen
    right, thank you. also the coustoemr one had a palversion on it too on page 4, herer is the link to that post https://forum.videohelp.com/topic355675-90.html#1895089

    that will work as well, since the encoder kept updating the firmware of bugss.
    i was asking which custom firmware is the latest version, since its been updated few times because of bugs, the last one i say is on this post: https://forum.videohelp.com/topic355675-90.html#1895089 but it says for pal, can i use that one for usa player or can u direct me to right link. thanks
    Quote Quote  
  15. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    everything is working fine now. TY
    Quote Quote  



Similar Threads