VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Thread
  1. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    i installed .0.9y on my intel mac mini, downloaded and installed the extra files as recommended but then upon each launch it asks me to find and install, mencoder and mplayer again. i go though the routine but this is getting old.... any suggestions?
    Quote Quote  
  2. Explorer Case's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Middle Earth
    Search Comp PM
    If ffmpegX keeps asking to install the binaries on each launch, then they weren't installed correctly.
    - Are you logged in to an account with administrator privileges?
    - Is ffmpegX in the /Applications folder on your boot volume? Avoid sub-folders with special characters.
    - mencoder and mplayer are downloadable in a .zip file. Did you unzip the archive before using the Locate buttons to point the installer to the binaries?
    - Are you using the correct binaries? Older or different binaries than from the suggested URL are detected as incorrect. One of the criteria is the file sizes: 16,655,780 bytes for mencoder and 15,869,784 bytes for mplayer.
    - Do you get any installation errors or warnings?

    You can leave the binaries on your desktop. The ffmpegX binaries installer will copy them to a special location on your system (/Library/Application Support/ffmpegX/). After a successful installation (re-launch to confirm) the files on your desktop can be deleted (or archived).

    Your installation window should look something like this. Note how the download URL is replaced by the location of the local binaries after using the Locate buttons.
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    thanks for that detailed help. there is a big discrepancy between the sizes of the correct binaries and those that i have. i am downloading them from the link you provided and will try again. THANKS!!!
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Netherlands
    Search Comp PM
    I have found the solution.....

    Download the binaries zip, unzip them. In the installer dialog do NOT point to the ZIP (the installation process will run without errors, files will be copied to the Library, but it will not work). Point to the UNZIPPED files.....
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    breggol: thanks but the previous post nailed the problem and now it's working fine. thanks again...
    Quote Quote  



Similar Threads