VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
Thread
  1. Member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    United States
    Search Comp PM
    I am trying to capture analog cable tv with my AIW 9800 pro. I am trying to capture at 320X480 or any for that matter with mpeg4 and encoding interlaced. The resulting video is unviewable. there is sound, but just a blank green screen. If I encode as progressive source or de-interlaced, the video is fine.

    I have Several DVDs full of movies captured from digital cable s-video mpeg4 progressive source that look just fine to me.

    I have read the guides that say you should match the source when you encode to what you are going to view it io. I will being viewing it on a regular analog crt tv for now.

    Can anyone tell me why I am getting the green screen video and how to fix it.

    Or can I just continue to capture the video mpeg4 progressive source.

    Using ATI WDM drivers 5.2 and MMC 9.06

    by the way..the green screen also results after capture with virtualdub
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    United States
    Search Comp PM
    Ok. I figured part of it out. The video is being encoded to xvid, but the players I am using were trying to decode it using the 3ivx decoder. I uninstalled 3ivx and now the xvid encoded video plays normally.

    However, when opening the video with gspot, the video does not appear to be interlaced despite the fact that I have the encode interlaced option checked in xvid preferences.

    I would appreciate any help!

    Thanks!
    Quote Quote  



Similar Threads