VideoHelp Forum

Try DVDFab and download streaming video, copy, convert or make Blu-rays,DVDs! Download free trial !
+ Reply to Thread
Results 1 to 11 of 11
Thread
  1. Member michcio's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    hi!

    I have been using GUI for dvdauthoring for a long time now...I have created subtitle/chapter menus and more...what I need is the command (in Muxman) to turn off ALL the subpictures...for example I have 2 different subtitle language: sub1 and sub2...then I want to have 3 buttons ... one which open the first subtitle and jump to the movie menu(SetSTN subpicture=1:ON ; LinkPGCN TitleSet1Menu) one wich open next subtitle and jump to the movie menu(SetSTN subpicture=2:ON ; LinkPGCN TitleSet1Menu) but then I also want a third button which the user can undo his choise of subtitles (turn ALL subtitles off)...

    if I make a button : SetSTN subpicture=1:OFF ; LinkPGCN TitleSet1Menu
    then only the sub1 is turned off but then if the user first choose sub2 and then press the "Subtitles OFF" button ... then sub2 is still there (only sub1 has been switched to OFF)...I have tested to write SetSTN subpicture=1:OFF , subpicture2=OFF; LinkPGCN TitleSet1Menu but this doesn't work either ...which is the command to close all the subs??

    thankfull for answers =)

    michcio
    Quote Quote  
  2. AFAIK you should set SPRM2=62
    Try: SetSTN subpicture=62
    Quote Quote  
  3. Member michcio's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    Originally Posted by borax
    AFAIK you should set SPRM2=62
    Try: SetSTN subpicture=62
    thanks for responding borax! but why 62?...it occured to me wouldn't for example SetSTN subpicture=4:ON work ... because there is no subpicture 4 any subtitles wouldn't be shown togheter with the video?

    regards

    michcio
    Quote Quote  
  4. 62 is the 'default off' for subtitles. Don't ask me why. Look here:
    http://dvd.sourceforge.net/dvdinfo/sprm.html
    It can also be found in the MuxMan manual (which it is not public unfortunately)
    Quote Quote  
  5. Member michcio's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    ah oki thanks!...but I have now made a button : "SetSTN subpicture=62; LinkPGCN TitleSet1Menu" and I got an error while creating my DVD why ?
    take a look at my DVD-authoring guide :)

    https://forum.videohelp.com/topic353434.html
    Quote Quote  
  6. Sorry, no idea. It should work, but I just tested it myself and it doesn't.
    So try your own suggestion and use
    "SetSTN subpicture=4; LinkPGCN TitleSet1Menu"
    Quote Quote  
  7. Member michcio's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    Originally Posted by borax
    Sorry, no idea. It should work, but I just tested it myself and it doesn't.
    So try your own suggestion and use
    "SetSTN subpicture=4; LinkPGCN TitleSet1Menu"
    ok I'll try my suggestion then ...weird that it doesn't work
    Quote Quote  
  8. Member michcio's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    hm ok I have now tested my suggestion with "subpicture=4:ON.." and when I press my button I see that the subtitles line in MediaPlayerClassic dissapears but when I start my movie subtitles nr.1 are automaticly turned on :S
    take a look at my DVD-authoring guide :)

    https://forum.videohelp.com/topic353434.html
    Quote Quote  
  9. Member michcio's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    ah nopw I understand I wrote ...subpicture=4:ON... before and then subpictures nr.1 was "forsed" to play anyway as said...but when I ereased the ON from my button ...subpicture=4...without ON then my "Subtitles OFF" button worked perfectly!!! ...what's the difference to have "ON" and to not have "ON"?

    cheers and thanks!!!

    michcio
    take a look at my DVD-authoring guide :)

    https://forum.videohelp.com/topic353434.html
    Quote Quote  
  10. Ok, glad that you have worked it out!

    > weird that it doesn't work

    Correct. It's a bug in the MuxMan freeware version (both 0.15 and 0.16). It works without problems using the (commercial) 1.1.3 version.
    Quote Quote  
  11. Member michcio's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sweden
    Search Comp PM
    Thank you for all your help borax!!! Also thanks for your explonation...I have just author a DVD and my botton work perfectly!!!

    THANKS!

    michcio
    take a look at my DVD-authoring guide :)

    https://forum.videohelp.com/topic353434.html
    Quote Quote  



Similar Threads