VideoHelp Forum

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Consider supporting us by disable your adblocker or Try ConvertXtoDVD and convert all your movies to DVD. Free trial ! :)
+ Reply to Thread
Page 4 of 15
FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast
Results 91 to 120 of 422
Thread
  1. Both sub streams show as Malay? Then are you sure you have an English SUP file? One way to find out is to open it in SubtitleCreator and check. Or use SUPViewer.
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Hi - with reference to my last post - I'm going back to basics since I suspect my problem is either to do with adding an extra subtitle stream in addition to replacing one of the original two - or - the 16:9 ona non-16:9 TV....

    ...By the way if you simply added an additional subtitle stream to a DVD with existing subtitle streams WITHOUT following Manono's additional steps what would happen to the existing subtitles when viewed on a standalone player ?

    ...so what's the best way to check what subtitles and how they are configured on an existing DVD that's been ripped to disk with all menu's etc. ?
    Quote Quote  
  3. By the way if you simply added an additional subtitle stream to a DVD with existing subtitle streams WITHOUT following Manono's additional steps what would happen to the existing subtitles when viewed on a standalone player ?
    You just wouldn't be able to play or see the additional subtitle. You'll see only the original count of sub languages. If the original DVD had one sub, that's all you'll see after adding an additional one (or replacing one and adding another). If the count increases, you have to "turn on" any additional ones.
    ...so what's the best way to check what subtitles and how they are configured on an existing DVD that's been ripped to disk with all menu's etc. ?
    Playing the DVD is one way, and checking the sub languages in PowerDVD or some such. Another is in PGCEdit, in the screen pcb showed.
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    Thanks again - much appreciated

    ...BTW any good links to articles/sites covering the DVD structure stuff ? - I'm still finding the whole "process/concepts" for authoring and remastering etc. totally confusing....
    Quote Quote  
  5. mpucoder (the Muxman developer) has some good articles on his site, but you'll have to sign up to see them:

    http://www.mpucoder.com/guides/

    Otherwise, most of what I know comes from fooling around in PGCEdit and general experience. Maybe the DVDDemystified FAQ:

    http://www.dvddemystified.com/dvdfaq.html

    I'm sure other people have other suggestions.
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    United Kingdom
    Search Comp PM
    ONce again - many thanks - I'll check those links out and no doubt be back with more stupid questions
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    somewhere in videohelp
    Search Comp PM
    hi manono, yah you right , i used wrong sup, that explain why english didn't show up, now if i add english first then malay, the malay sub didn't show up, but if i add malay first then english , both of the subs show up, but my problem when i test with powerdvd , i choose english sub it show malay, i choose malay it show english sub

    and the color of malay still weird, i fix it in pgcedit, but the position of malay sub is out of range, so i tried fix it in dvdsubedit
    open full domain - select ifo - adjust position in subpic vertical position - apply last modification to all - save all modification

    i test with powerdvd - when i select play button it goes to scene menu not play the movie
    Quote Quote  
  8. but my problem when i test with powerdvd , i choose english sub it show malay, i choose malay it show english sub
    Change the labels so what you choose is what you get.
    test with powerdvd - when i select play button it goes to scene menu not play the movie
    That's nothing to do with DVDSubEdit. I don't know what (else) you messed up along the way.
    so i tried fix it in dvdsubedit
    open full domain - select ifo - adjust position in subpic vertical position - apply last modification to all - save all modification
    I thought you were fixing subtitle colors. You got the colors fixed OK then?
    Quote Quote  
  9. Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    somewhere in videohelp
    Search Comp PM
    after muxman and vob blanker so far good, test it with power dvd all no problem except the color and sub position is out of range, i mean i test the play, scene, setup button is no prolem

    but now i have problem the position of malay sub is out of range very bottom of powerdvd layer so i can't see the sub , i tried to fix the position using dvdsubedit with this method
    open full domain - select ifo - adjust position in subpic vertical position - apply last modification to all - save all modification

    then after fix the sub position with dvdsubedit, then i check with powerdvd when i press play button it goes straight to scene menu not play the movie instead
    i mean when we press play button it have to play movie
    when we press scene button it have to go to scene selection menu, right ?
    but in my case after fixing position with dvdsubedit it didn't go with that way
    so sorry my english is not very good
    Quote Quote  
  10. open full domain - select ifo - adjust position in subpic vertical position - apply last modification to all - save all modification
    It sounds as if you did everything right. Sorry, but I don't know the reason for your problem, or the answer. Maybe ask jeanl over at Doom9 IFO/VOB Editors Forum.
    Quote Quote  
  11. Hello!
    I have used your guide with ordinary DVDs movies but I have a little problem now: I have the DVD of The Stand which is divided into 2 movies so I have TS_01 and TS_02,what should I do differently to apply new subs to the 2 parts of this same DVD??
    Quote Quote  
  12. Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    somewhere in videohelp
    Search Comp PM
    hi manono, i think i had fix my problem , sub position
    i done it with subtitle creator

    Thanks a lot for all your helping , much appreciated
    Quote Quote  
  13. Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Costa Rica
    Search Comp PM
    I added Spanish subtitles to a Japanese DVD without subtitles using this guide. They function perfectly when I play the DVD using Power DVD in my computer, but my standalone player can't play it because a message appears saying "This player canīt play this kind of DVD" or something like that. I don't know if it is a region problem because I had tested some methods eliminate those protections, but none has been useful. Thanks for your answers.
    Quote Quote  
  14. Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada
    Search Comp PM
    If you open the DVD files with 'Pgcedit' and click on the 'Globe' logo on the top menu, it will list the region coding on the disk.


    Originally Posted by aBlin0
    I added Spanish subtitles to a Japanese DVD without subtitles using this guide. They function perfectly when I play the DVD using Power DVD in my computer, but my standalone player can't play it because a message appears saying "This player canīt play this kind of DVD" or something like that. I don't know if it is a region problem because I had tested some methods eliminate those protections, but none has been useful. Thanks for your answers.
    Quote Quote  
  15. Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    I was using this guide and it worked all the way up until when im looking at the subtitles in subtitle creator, like one of the last parts. for some reason around my subtitles there is a box. Do you know how i can get rid of that with subtitle creator? or some other program?
    i added a picture so that you can see.

    https://forum.videohelp.com/images/guides/p1876188/help.bmp
    Quote Quote  
  16. Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    okay i got everything to work.
    I only have one question. when i start off the movie the subtitles are synchronized, (i havnt checked if that changes later on in the movie), but if i skip a chapter or fast forward or something the subtitles are unsynchronized (off by a few seconds). Do you know how i could fix this?
    Quote Quote  
  17. I have the show Firefly on DVD on my PC and i want to add Bulgarian subtitles to it. I've found a lot of guides of how to add subtitles to a DVD but not one seams to fit my case. Since there are 3 episodes on a DVD (and some bonus features) and an episode seams to be on more than one .VOB file (and the scenes are somehow mixed in the files) can i just replace the existing subtitles (English, French or Spanish) with my Bulgarian subtitles and select them from the original DVD menu?
    I am open to any suggestions of how to add the subtitles. I Haven't worked with DVD authoring programs before and i am new in those things.

    Here is a list of the files:



    The DVD is copied with DVDFab Platinum.

    So far I've been able to add subs to the first episode only using the first method but I have no idea how to add to the other two.

    Any help will be very appreciated!

    _________________________________________
    Sorry if there are mistakes my English is not perfect.
    Quote Quote  
  18. anyone?
    I really need to do this.
    Quote Quote  
  19. You do the others just like the first one. Demux each Episode PGC to its own folder and then follow the instructions. I prefer Method 2, but from the looks of it Method 1 gets the episodes the same way (with PGCDemux). I really don't understand what your problem is.
    Quote Quote  
  20. Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    United States
    Search Comp PM
    okay i got everything to work.
    I only have one question. when i start off the movie the subtitles are synchronized, (i havnt checked if that changes later on in the movie), but if i skip a chapter or fast forward or something the subtitles are unsynchronized (off by a few seconds). Do you know how i could fix this?
    Quote Quote  
  21. Hi!

    First of all, very nice guide


    I have used this guide with 3-4 dvds now and all is working fine, but on day i got this problem:



    Like you see, i can't choose det "video" vob id I have tryed with 2 dvds and the same shit happens....

    It works with thoose dvds i tryed before, but not thoose one...
    Quote Quote  
  22. First, under "Options", check the "Demux Video Stream" box. If you don't do that you'll never get any video. Second, you'll usually get better results demuxing by PGC than by VOB ID. However, if there's something there use the dropdown box to find the VOB ID you want. If there's still nothing then you opened the wrong IFO.
    Quote Quote  
  23. It is still nothing on the dropdown box. I have oppened all ifo's that are in this movie, no one have the right IFO.

    I used DVDDecrypter and DVDFAB to copi the disk.
    Quote Quote  
  24. Post a VobBlanker pic of the movie as decrypted to your hard drive. Highlight the VTS with the movie in it so it appears in the lower screen.
    Quote Quote  
  25. Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    France
    Search Comp PM
    Hi

    Not really in the subject but maybe close enough.

    How can one add a new audio stream to an existing DVD?

    Thanks for your help.

    Cheers.
    Quote Quote  
  26. How can one add a new audio stream to an existing DVD?
    The same as adding a sub. Demux, Remux adding in the new audio track, Replace using VobBlanker, "Turn On" the new audio if necessary.
    Quote Quote  
  27. Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    France
    Search Comp PM
    Sorry but I'm kind of a newbee to this DVD authoring stuff.

    What do you mean by "Turning On" the new audio? What/how do you do?

    Cheers.
    Quote Quote  
  28. It's explained a few posts below the guide itself. I explain it for subs, but the same principle applies when adding a new audio stream to an already existing stream or streams. If you are merely replacing one stream with another, then you don't have to do much of anything other than perhaps changing the language tag of the new one:

    https://forum.videohelp.com/topic338721.html#1778185

    Ignore the part about adding the subs, but in the same PGC Editor screen (the second pic down in my post) you "Turn On" the new audio.
    Quote Quote  
  29. Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    France
    Search Comp PM
    Thanks so much manono for your explanations. Works nicely.

    Great work your guide.

    Cheers.
    Quote Quote  
  30. Good, I'm happy you got it solved, but it's really Baldrick's guide.
    Quote Quote  



Similar Threads