VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Thread
  1. Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    South Dakota
    Search Comp PM
    Hi, I recently downloaded Avidemux and have been trying it out, but ran into a glitch. It's an AVI video. I was able to cut part of the vid just fine, but when I tried using the filters it won't save. Just tweaked the vid a little to make it darker, but the Filter Manager window won't go away so I can save, thus my tweaking is to no avail. I have video and audio output set at "Copy" and "Output Format" set to AVI Muxer . Then I do my filter change and then "preview" and OK, but the Filter Manager remains. If I click "close" the video isn't changed. I tried "Save Filters" and "Load Filters", but that also doesn't work. What am I doing wrong?

    Thanks, Pat
    Quote Quote  
  2. Member hech54's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Yank in Europe
    Search Comp PM
    You can't use "Copy" after changing/filtering the video.
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    South Dakota
    Search Comp PM
    Soooo what do I use? I tried about 4 options, but none worked. Think I'll reinstall.
    Quote Quote  
  4. Member hech54's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Yank in Europe
    Search Comp PM
    Originally Posted by TrekkerPat View Post
    Think I'll reinstall.
    If you insist.
    Quote Quote  
  5. Mod Neophyte Super Moderator redwudz's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    USA
    Search Comp PM
    You need to re-encode any time you do filtering. Copy won't work. It's only for cuts and pastes with no change in the video structure.
    Quote Quote