VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
Thread
  1. Member
    Join Date: Jul 2004
    Location: Canada
    Search Comp PM
    The good news is that my WM Extender still works fine and all my other PC's work fine playing these same mp4 with WMP & WMC. I have assumed that I've lost a vital codec but I've had no luck figuring out the problem codec.

    Any suggestions on how to approach this problem ?
    Quote Quote  
  2. I'm a MEGA Super Moderator Baldrick's Avatar
    Join Date: Aug 2000
    Location: Sweden
    Search Comp PM
    I hope you aren't running win98se....winxp?

    Maybe just try install ffdshow.
    Quote Quote  
  3. Member
    Join Date: Jul 2004
    Location: Canada
    Search Comp PM


    Wow, I actually got it working again !!!

    At first things got worse, and I couldn't play .avi files in addition to my original problem with only mp4 files. Internet Explorer and Windows Explorer were also starting to crash frequently.

    First I applied MS Fix It for corrupt video codec causing crashes. Then I uninstalled all codec packs & programs. Then I ran a registry cleaner. Then I ran sfc /scannow. Then I installed codec packs (32 & 64 bit components because I have a x64 Win 7 PC). Remembering that everyone advises to do as little as possible when working with codec, I carefully read the installation guide and it said if you have mp4 problems disable Media Foundation on the 32 bit MP4 tab.

    Bingo, both WMP & WMC play mp4 files perfectly.
    Last edited by satwar; 11th Apr 2014 at 09:10.
    Quote Quote