VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 16 of 16
Thread
  1. Hi to everybody. I need help. A lot of my clients want video with nice frame border. I can make it in Sony Vegas, but I have ton of videos and I cann't make it for everyone.I need video editor where I can easy and quick add border frame to any video. It would be good if I can add image for border.


    Please, help!
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date: Sep 2007
    Location: Canada
    Search Comp PM
    Originally Posted by johonson View Post
    Hi to everybody. I need help. A lot of my clients want video with nice frame border. I can make it in Sony Vegas, but I have ton of videos and I cann't make it for everyone.I need video editor where I can easy and quick add border frame to any video. It would be good if I can add image for border.

    What do you mean exactly by "nice frame border" ? Can you provide some background info or examples ? What is the desired output format ? (DVD, web, blu-ray ? )

    Adding a border implies reducing the effective resolution and quality of the footage - assuming you're using the same video dimensions and keeping the aspect ratio - because you would have to scale down the footage, and also you would have to re-encode the video

    What's wrong with doing it in vegas ? There won't be much difference in the speed between other video editors
    Quote Quote  
  3. What do you mean exactly by "nice frame border" ?
    http://foto-s-avangard.ucoz.ua/_si/0/67428.jpg


    What is the desired output format ? (DVD, web, blu-ray ? )
    DVD and web


    What's wrong with doing it in vegas ? There won't be much difference in the speed between other video editors
    With Vegas very long
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date: Sep 2007
    Location: Canada
    Search Comp PM
    What's taking long in vegas ? What exactly is your concern ? Manually doing each one for each video, or the re-encoding time ?

    Did you want the flexibilty to change the background image ? Or use the same background image for every video ?

    If every video is the same dimension and same format, same output, then you might be able to script something with ffmpeg to batch convert to resize and overlay. But this reduces your options . But if your input videos are different formats, different dimensions, different AR's this adds complexities that you have to handle on a case by case basis
    Quote Quote  
  5. What's taking long in vegas ?
    Encoding


    What exactly is your concern ?
    various people


    Did you want the flexibilty to change the background image ?
    Yes


    Or use the same background image for every video ?
    And Yes))
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date: Sep 2007
    Location: Canada
    Search Comp PM
    You have to re-encode there is no way around it. If that's your concern there is not much you can do about it except get faster hardware, mulitple workstations and encode in parallel

    The speed for other editors encoding wont be much different. Maybe slightly faster or slower. MPEG2 for DVD is fairly fast on any machine. You can use GPU encoding (e.g. for web outputs) but the quality isn't very good
    Quote Quote  
  7. So there is no any videoeditor for border frame?
    Quote Quote  
  8. Member
    Join Date: Sep 2007
    Location: Canada
    Search Comp PM
    Originally Posted by johonson View Post
    So there is no any videoeditor for border frame?

    Of course there are: Sony vegas, premiere pro, avid media composer, edius ...
    http://www.videohelp.com/tools/sections/video-editors-advanced

    Editors will allow you to customize & make changes (maybe you want larger border, or smaller border, or change image)

    But your concern is encoding time. It's not going to be much different between various editors
    Quote Quote  
  9. Big thanks! I will work
    Quote Quote  
  10. Member hech54's Avatar
    Join Date: Jul 2001
    Location: Yank in Europe
    Search Comp PM
    Quote Quote  
  11. Originally Posted by hech54 View Post
    And where you add border in this software?
    Quote Quote  
  12. Member hech54's Avatar
    Join Date: Jul 2001
    Location: Yank in Europe
    Search Comp PM
    Originally Posted by johonson View Post
    Originally Posted by hech54 View Post
    And where you add border in this software?
    VIDEO
    FILTERS
    Blacken Borders

    ....you WILL need to re-encode just like any other software.
    Quote Quote  
  13. Originally Posted by hech54 View Post
    Originally Posted by johonson View Post
    Originally Posted by hech54 View Post
    And where you add border in this software?
    VIDEO
    FILTERS
    Blacken Borders

    ....you WILL need to re-encode just like any other software.
    I need nice border not black)
    Quote Quote  
  14. Member TreeTops's Avatar
    Join Date: May 2010
    Location: Oregon
    Search Comp PM
    Something like a picture frame?
    Inside Every Older Person Is A Younger Person Wondering What The Hell Happened.
    Quote Quote  
  15. Member
    Join Date: Jun 2012
    Location: USA
    Search Comp PM
    In Adobe Flash you can create a border as part of the player and place your video under it on another level without any need to convert. This will only work on a computer of course.
    Quote Quote  
  16. Originally Posted by TreeTops View Post
    Something like a picture frame?
    Yes
    Quote Quote  



Similar Threads