VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 12 of 12

Thread: sony vo-5800

Thread
  1. Member
    Join Date: Nov 2011
    Location: Ukraine
    Search Comp PM
    hello guys
    there is a problem with image
    I have a player sony svo-5800 (ntsc--ntsc tipe--oun monitor ntsc===back & white )
    and still black and white picture
    connected the player to capture the map
    as well as connect to the TV tried to

    and everywhere was black and white picture
    I did a lot of the menu settings and nothing does not help
    if someone has faced such a problem, tell me what to do
    may have nuances settings ??

    ps
    sorry for my english
    Last edited by Evgen; 25th Nov 2011 at 07:31.
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date: Nov 2011
    Location: Ukraine
    Search Comp PM
    perhaps
    that the image is black and white
    of a player's ntsc j and record on tape ntsc (american)
    ??
    Quote Quote  
  3. Member edDV's Avatar
    Join Date: Mar 2004
    Location: Northern California, USA
    Search Comp PM
    You need an NTSC compatible TV or monitor. An NTSC SVO-5800 will not export to PAL or PAL60 or SECAM.
    Recommends: Kiva.org - Loans that change lives.
    http://www.kiva.org/about
    Quote Quote  
  4. Member
    Join Date: Nov 2011
    Location: Ukraine
    Search Comp PM
    Originally Posted by edDV View Post
    You need an NTSC compatible TV or monitor. An NTSC SVO-5800 will not export to PAL or PAL60 or SECAM.
    I know it
    problem arises when using color svo 5800 ntsc+tipe ntsc+monitor ntsc==black&white
    why, I can not understand

    I tested connecting to a TV and a monitor, they support the standard ntsc
    Quote Quote  
  5. Member edDV's Avatar
    Join Date: Mar 2004
    Location: Northern California, USA
    Search Comp PM
    Originally Posted by Evgen View Post
    Originally Posted by edDV View Post
    You need an NTSC compatible TV or monitor. An NTSC SVO-5800 will not export to PAL or PAL60 or SECAM.
    I know it
    problem arises when using color svo 5800 ntsc+tipe ntsc+monitor ntsc==black&white
    why, I can not understand

    I tested connecting to a TV and a monitor, they support the standard ntsc
    Does this happen on all tapes even a commercial VHS NTSC tape?

    It could be the problem tapes were recorded from a PAL60 source. This would play monochrome since subcarrier is at 4.43 MHz and PAL, not normal NTSC 3.58 MHz.
    Recommends: Kiva.org - Loans that change lives.
    http://www.kiva.org/about
    Quote Quote  
  6. Member
    Join Date: Nov 2011
    Location: Ukraine
    Search Comp PM
    all of the tapes were brought from the USA
    promo tape
    they NTSC
    player also brought from the USA

    so I'm sure that all of the same standard

    ps
    under the scheme connected my second player sony vo5850
    and all the great shows

    I first encountered this problem
    I can not understand where the error
    Quote Quote  
  7. Member edDV's Avatar
    Join Date: Mar 2004
    Location: Northern California, USA
    Search Comp PM
    My best guess is the monitor isn't NTSC compatible.

    Try to capture NTSC to a computer. See if that is color.
    Recommends: Kiva.org - Loans that change lives.
    http://www.kiva.org/about
    Quote Quote  
  8. Member
    Join Date: Nov 2011
    Location: Ukraine
    Search Comp PM
    I did so
    connected to your capture card
    and get a black and white image -((
    I thought that the problem with the settings
    but I have tried everything
    ps
    two of my other players LD & Umatic show excellent
    Quote Quote  
  9. Member edDV's Avatar
    Join Date: Mar 2004
    Location: Northern California, USA
    Search Comp PM
    Originally Posted by Evgen View Post
    ps
    two of my other players LD & Umatic show excellent
    If playing the same tapes, that indicates a failure in that VCR.
    Recommends: Kiva.org - Loans that change lives.
    http://www.kiva.org/about
    Quote Quote  
  10. Member
    Join Date: Nov 2011
    Location: Ukraine
    Search Comp PM
    Originally Posted by edDV View Post
    Originally Posted by Evgen View Post
    ps
    two of my other players LD & Umatic show excellent
    If playing the same tapes, that indicates a failure in that VCR.
    no
    failure to have no
    they show well, the picture color
    Quote Quote  
  11. Member edDV's Avatar
    Join Date: Mar 2004
    Location: Northern California, USA
    Search Comp PM
    Originally Posted by Evgen View Post
    Originally Posted by edDV View Post
    Originally Posted by Evgen View Post
    ps
    two of my other players LD & Umatic show excellent
    If playing the same tapes, that indicates a failure in that VCR.
    no
    failure to have no
    they show well, the picture color

    ????
    I thought you said the tapes play in color on other VCR players.
    Recommends: Kiva.org - Loans that change lives.
    http://www.kiva.org/about
    Quote Quote  
  12. Member
    Join Date: Nov 2011
    Location: Ukraine
    Search Comp PM
    probably not expressed

    I want to say that the rest of the equipment is connected in the same way and works fine

    does not want to work then vcr 5800


    I can not understand what it is connected
    Need some details of the settings ..
    may need an additional supply that is ?
    Quote Quote  



Similar Threads