VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 13 of 13
Thread
  1. Member Grizz111's Avatar
    Join Date: Jan 2010
    Location: Croatia
    Search PM
    When I try to play .MP4 file, i get message "Cannot render the file"
    This is info on the movie:



    And this is how my player is configured:




    I can play some .MP4 files, like the ones i download from youtube.
    Also I cant play any file recorded on my cellphone (.MP4 [H.264])

    Any idea what do i have to do?
    Thanks in advance.

    EDIT: Oh yeah, I can play this file normally in WMP 12, but I can't use subtitles, nor I like that program anyway
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date: Sep 2007
    Location: Canada
    Search Comp PM
    you don't have aac audio configured in the transform filters

    if that doesn't work, try remuxing with yamb (just repackage it)

    what happens when you play in another player e.g. vlc, kmplayer ? perhaps your file is damaged?
    Quote Quote  
  3. Member MozartMan's Avatar
    Join Date: Jul 2005
    Location: HockeyTown
    Search PM
    I had the same problem with MPC-HC. It couldn't play .MP4 HD file. Had to ditch it and go back to old good MPC that plays everything (with the help of ffdshow).
    Quote Quote  
  4. Member Grizz111's Avatar
    Join Date: Jan 2010
    Location: Croatia
    Search PM
    I tried enabling AAC, but nothing changed.
    I will do remuxing as a last option
    Like I said, I tryed playing in WMP 12 and everything goes smooth so it's not because of file.
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date: Sep 2007
    Location: Canada
    Search Comp PM
    sorry I missed that it plays on WMP12

    try disabling MPCHC's internal mp4 source filter (i.e use the system directshow installed one)

    if you have haali splitter installed, it can be problematic with mp4 , so I would re-install it and disable mp4 support
    Quote Quote  
  6. aBigMeanie aedipuss's Avatar
    Join Date: Oct 2005
    Location: 666th portal
    Search Comp PM
    i got rid of mpc-hc last week also. for some reason it could not play HDV files no matter what i tried. mpc and vlc both work fine. it might be the latest version of mpc-hc has problems working under win7?
    --
    "a lot of people are better dead" - prisoner KSC2-303
    Quote Quote  
  7. Member Grizz111's Avatar
    Join Date: Jan 2010
    Location: Croatia
    Search PM
    Originally Posted by poisondeathray View Post
    try disabling MPCHC's internal mp4 source filter (i.e use the system directshow installed one)
    if you have haali splitter installed, it can be problematic with mp4 , so I would re-install it and disable mp4 support
    Tried disabling it, it didn't work.
    Nope, I don't use haali.

    got rid of mpc-hc last week also. for some reason it could not play HDV files no matter what i tried. mpc and vlc both work fine. it might be the latest version of mpc-hc has problems working under win7?
    It played every movie I downloaded so far except I have some trouble with .MP4 and .MOV files.
    Quote Quote  
  8. Member Grizz111's Avatar
    Join Date: Jan 2010
    Location: Croatia
    Search PM
    Also, MPC 6.4.9.1 CAN play this file without a problem.
    Don't know why MPCHC doesn't :S

    EDIT: This is how MPC 6.4.9.1 is configured:



    In external filters there is only AC3Filter enabled.
    Quote Quote  
  9. Member
    Join Date: Sep 2007
    Location: Canada
    Search Comp PM
    What version of MPCHC are you using? Have you tried another build?
    Quote Quote  
  10. Member Grizz111's Avatar
    Join Date: Jan 2010
    Location: Croatia
    Search PM
    Originally Posted by poisondeathray View Post
    What version of MPCHC are you using? Have you tried another build?
    1.3.1249.0 x64
    It's the last one
    Quote Quote  
  11. aBigMeanie aedipuss's Avatar
    Join Date: Oct 2005
    Location: 666th portal
    Search Comp PM
    sorry it wasn't hdv, but .mp4 created from hdv. using svn1549. it opens the .mp4 file and says it's playing but the timeline marker doesn't move. also shows (playing dxva) at the bottom. just a black screen.
    --
    "a lot of people are better dead" - prisoner KSC2-303
    Quote Quote  
  12. Try disabling the h.264/AVC DXVA decoder. Or try switching output devices.
    Quote Quote  
  13. I also have MPC-HC v1.3.1458.0

    i installed Haali Media Splitter (19122009) --> http://www.free-codecs.com/download/Haali_Matroska_Splitter.htm

    And it works!!!
    Quote Quote  



Similar Threads