VideoHelp Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Thread
  1. Member
    Join Date: Nov 2009
    Location: United States
    Search Comp PM
    HI
    I just purchased the HVR 1600. However the video has what I consider to be strong rainbows racing through it. Its hard to explain but is terrible. I updated my video driver and used both win tv 7 & sage tv with the same results. I am picking up analog cable. I also checked my cable coax line and it works clear with a tv hooked up. Any ideas?
    Thanks[/video]
    Quote Quote  
  2. Member
    Join Date: Nov 2009
    Location: United States
    Search Comp PM
    I thought it might be but before I ordered this new card I first tried to hook up an old happauge card. Think it was the 250. It would freeze( not compatible with win 7) but I also remember the poor video rainbow effect. Was hoping to change some settings somewhere. Hope its not bad cause I ordered it off ebay from HK
    Quote Quote  
  3. Member SHS's Avatar
    Join Date: Oct 2000
    Location: Vinita, Oklahoma
    Search Comp PM
    Check on the Tuner there a label dose it say NTSC or PAL
    If you got from HongKong I guesting that HK means for it?, most like a PAL ver which isn't for USA Cable system that maybe why your seeing the rainbow effect.
    Dose you problem look this see the short video clip in post 4#
    http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=19643
    Quote Quote  
  4. Video Restorer lordsmurf's Avatar
    Join Date: Jun 2003
    Location: dFAQ.us/lordsmurf
    Search Comp PM
    I didn't know you were still around SHS. Nice to see you.
    Quote Quote  
  5. Member
    Join Date: Nov 2009
    Location: United States
    Search Comp PM
    Thanks for the replys. Yes that is what mine is doing but unlike the poster in that thread, mine stays that way. It does not clear up. Also the card does say NTSC. If anyone has any ideas they would be appreciated.
    Quote Quote  
  6. Member SHS's Avatar
    Join Date: Oct 2000
    Location: Vinita, Oklahoma
    Search Comp PM
    Then most likey it is a bad tuner
    Yup I'm still a round lordsmurf
    Quote Quote  
  7. Member
    Join Date: Nov 2009
    Location: United States
    Search Comp PM
    Thanks for your help
    Quote Quote  



Similar Threads